Krijg grip op je schooldag met Google Now

© PXimport

Krijg grip op je schooldag met Google Now

Geplaatst: 10 november 2014 - 08:46

Aangepast: 24 november 2022 - 11:07

Redactie ID.nl

Google Now is één van de beste functies van Android, waarmee je de hele dag door reminders, agenda-updates en verkeersinformatie krijgt. Het kan een krachtige assistent zijn voor studenten, omdat het de details waarmee jij je leven invult overzichtelijk herschikt tot een serie kaarten.

Het optimaliseren van Google Now werkt het beste voor mensen die veel van de producten van het bedrijf gebruiken, zoals Gmail, Chrome, Search en Agenda. Het werkt ook prima als centrale plek om snelle reminders in te stellen, zoals einddata voor opdrachten.

 

© PXimport

Als je het niet erg vindt om wat informatie over jezelf met Google te delen, zal je smartphone of tablet veel sterker verbonden voelen met je dagelijkse leven, waaronder dus ook je schoolactiviteiten.

Aan de slag met Google Now

Als je Google Now nog niet gebruikt, is de eerste stap natuurlijk om het in te stellen. Ga naar de Google Search app, voer de instellingen in en zet de schakelaar voor Google Now op On.

 

© PXimport

De dienst is ontworpen om zich aan specifieke behoeften aan te passen, dus hoe meer permissies je inschakelt, hoe beter de Google Now ervaring zal zijn. Een mooie functie hierbij is Personal results (op het moment van schrijven echter nog niet beschikbaar in de Nederlandse versie).

 

© PXimport

Hiermee laat je Google je Gmail 'mijnen' voor datums. Bijvoorbeeld, als je met je klasgenoten hebt gemaild om samen iets te gaan doen, en er een datum en tijd is genoemd, zal Google Now tevoorschijn komen met een kaart om te vragen of je aan het event herinnerd wilt worden.

Ook worden afspraken die je in je Google Agenda gezet hebt als kaarten gepresenteerd, waardoor je niet steeds je Agenda-app hoeft door te spitten. Het is een geweldige manier om een overzicht van je dag te krijgen, omdat je lessen, lokalen of studiegroepen allemaal netjes verpakt kunnen worden.

Vind de informatie waarnaar je op zoek bent

Google Now heeft allerlei verschillende soorten kaarten die verschijnen afhankelijk van je zoekgeschiedenis, waar de desktop onder kan vallen als je zoekt via Chrome en ingelogd bent op je Google account. Dit kan een beetje opdringerig lijken omdat er ineens allerlei artikelen, TV-programma's en sportploegen worden aanbevolen.

Er zijn veel situaties waarin het extreem handig is. Bijvoorbeeld, als je gezocht hebt naar een nieuwswaardig onderwerp voor een les, zoals het huidige bruto binnenlands product van de VS, kun je suggesties krijgen voor gerelateerde artikelen. Het kan ook datums in je e-mails identificeren en vragen of je eraan herinnerd wilt worden.

Gelukkig kun je een kaart gewoon wegvegen als hij niet relevant is. De meeste kaarten hebben ook een instelling in de rechterbovenhoek waar je een aantal vragen kunt beantwoorden als je dergelijke soort updates wilt blijven ontvangen. Hierdoor leert Google Now wat je voorkeuren zijn en kan het een betere digitale assistent worden.

Om alle verschillende kaarten categorieën van Google Now te ontdekken, scrol opnieuw naar de onderkant van je lijst met kaarten en druk op de toverstaf. Je kunt vervolgens details invoeren zoals je favoriete sportploegen, aandelen en TV-programma's. Je kunt er zelfs voor kiezen om scores te verbergen voor het geval je nog op school bent en je de wedstrijd hebt opgenomen om later te bekijken. Neem er de tijd voor om dit gedeelte door te nemen om een idee te krijgen van wat voor soort updates je graag wilt ontvangen.

Google Now met één veeg

Als je een Android apparaat gebruikt dat op versienummer 4.1 of hoger draait, neem dan de Google Now Launcher voor de beste ervaring, omdat je dan vanaf het thuisscherm Google Now met slechts één veeg tevoorschijn kunt halen.

 

© PXimport

Als je de Google Now Launcher niet kunt toevoegen, of je liever een van de vele andere beschikbare keuzemogelijkheden gebruikt, kijk dan eens naar de vele Google Now widgets. Afhankelijk van het formaat plaatst de widget één of meer kaarten meteen op het thuisscherm.

Een ander aankomend voordeel is de toegang tot Google Now's gesproken commando's. Je kunt straks gewoon "OK, Google" zeggen en een zoekopdracht uitvoeren, een reminder instellen, of één van de andere ondersteunde taken uitvoeren. Het maakt het mogelijk om deze acties snel uit te voeren in plaats van de telefoon te ontgrendelen, de Google Search app te vinden, en je zoekopdracht in te typen. Deze commando's zijn momenteel echter nog niet beschikbaar in Nederland. maar dat kan vast niet lang meer duren.

Google Now is een belangrijk project voor het bedrijf, dus het wordt constant aangepast en geüpdatet met nieuwe functies, zoals de recente toevoeging van reissuggesties van Field Trip of een kaart die je laat zien waar je je auto geparkeerd hebt.

Updates voor Google Now zijn doorgaans dynamisch en web gebaseerd, dus ze verschijnen zonder dat je een update van de Play Store nodig hebt. Dus blijf zoeken naar nieuwe kaarten en hoe ze kunnen worden aangepast zodat ze het beste bij je levensstijl passen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000