Menu Start aanpassen in XP

| 18 november 2008, 16:21

How To

Bijna elk onderdeel in XP is qua uiterlijk aan te passen, zo ook het menu Start. De grootte van pictogrammen aanpassen of de complete inhoud van het menu wijzigen, het is allemaal mogelijk in een paar eenvoudige stappen.

Klik met de rechtermuisknop op uw startmenu en kies Eigenschappen. Vervolgens kiest u het tabblad Menu Start, klik op de knop Aanpassen achter menu Start. Hier kunt u direct een aantal dingen aanpassen waaronder: de grootte van de pictogrammen in het startmenu, het aantal snelkoppelingen naar programma’s en welk programma u standaard wilt gebruiken voor e-mail en internet.

Menu Start zonder aanpassingen.

Geavanceerde opties

Klik op Geavanceerd om in het uitgebreide menu te komen. Hier kunt u nog meer voorkeuren aangeven door opties aan of uit te vinken. Onder het gedeelte Deze items in het menu Start weergeven staan de standaardmappen die in uw menu Start zitten. U kunt deze aan of uitzetten, maar ook de weergave mogelijkheden wijzigen. Bijvoorbeeld een snelkoppeling van Mijn documenten, kunt u er ook voor kiezen om de complete map te laten weergeven.

Stel uw voorkeuren in voor het menu Start.


Het uiteindelijke resultaat na een paar aanpassingen.

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...