mHotspot - Je eigen hotspot

© PXimport

mHotspot - Je eigen hotspot

Geplaatst: 11 februari 2015 - 06:30

Aangepast: 24 november 2022 - 11:13

Redactie ID.nl

Je beschikt over een internetverbinding via de kabel, maar je wilt graag ook met je smartphone of tablet het Web op. Of je wilt je laptop tijdelijk als een soort repeater voor je draadloze netwerk inzetten. In beide gevallen kun je snel je eigen hotspot activeren met mHotspot.

Het is natuurlijk mogelijk met Windows-eigen commando's een virtuele netwerkadapter te installeren en die vervolgens via je kabelverbinding als een hotspot te laten fungeren. Maar je zet zo'n constructie veel makkelijker en sneller op met een tool als mHotspot.

Installatie

Voordat je mHotspot installeert, is een waarschuwing op zijn plaats. Standaard probeert dit programma namelijk wijzigingen (start- en zoekpagina van je browser) door te voeren en software van een derde partij op je systeem te zetten. Niet zo fraai dus, maar wanneer je voor Aangepaste installatie kiest, een vinkje verwijdert en Ik ga niet akkoord aanstipt, blijf je vrij van dergelijke onzin. Zodra je dan mHotspot hebt opgestart, kun je aan de slag met je hotspot.

 

© PXimport

SSID en wachtwoord instellen, bron aanduiden en je kunt beginnen.

Basisinstellingen

Allereerst geef je een geschikte naam aan je hotspot en het beste kies je ook een wachtwoord, dat door mHotspot standaard voor een WPA2-verbinding zal worden gebruikt. Vervolgens geef je aan welke 'internetbron' het programma mag gebruiken om een draadloze hotspot te creëren. Dat mag zowel een ethernetconnectie als wifi of 3G/4G zijn. In principe heb je de configuratie daarmee afgerond en kun je de hotspot activeren. Als het goed is, detecteren je draadloze apparaten meteen de nieuwe hotspot en kunnen ze daarmee een draadloze verbinding opzetten.

Extra opties

Je kunt vooraf ook het maximaal aantal toegestane hotspots vastleggen, wat erg handig is. Ben je bijvoorbeeld van plan slechts één apparaat te verbinden, dan kun je op deze manier voorkomen dat andere, ongewenste apparaten een verbinding maken (voor zover men al voorbij je wachtwoord zou komen). Het maximaal toegestane hotspots is tien. mHotspot maakt overigens ook een lijst van verbonden clients, inclusief IP- en MAC-adres. Verder kun je nog de transfersnelheid aflezen, evenals de hoeveelheid verstuurde en ontvangen data (in MB). Veel andere mogelijkheden of instellingen kent mHotspot niet. Wel kun je nog aangeven dat de tool automatisch samen met Windows actief moet worden en eventueel meteen ook de hotspot moet activeren.

 

© PXimport

mHotspot maakt een keurig lijstje van de verbonden clients, inclusief IP- en MAC-adres.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Makkelijk

Veel internetbronnen

Instelbaar aantal simultane clients

Minpunten

Ongewenste software

Conclusie

mHotspot -------- **Taal** Engels **OS** Windows 7 Windows 8 **Website** [www.mhotspot.com](http://www.mhotspot.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten