'Microsoft brengt interactieve live tiles naar Windows 8'

© PXimport

'Microsoft brengt interactieve live tiles naar Windows 8'

Geplaatst: 14 april 2014 - 04:39

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie ID.nl

Windows 8 krijgt binnenkort de beschikking over interactieve live tiles. Dat blijkt althans uit gelekte video's die enkele nieuwe functies voor de Windows-tegels tonen. Het zal onder meer mogelijk worden om vanuit een tegel te zoeken naar informatie binnen de app.

Microsoft wil de live tiles in Windows 8 extra functies geven. De tegels tonen momenteel alleen notificaties, maar Microsoft werkt aan het toevoegen van interactieve functies, zoals het bladeren door berichten of het opzoeken van informatie. Dat blijkt uit meerdere video's met een Microsoft-medewerker, die later werden verwijderd maar door Windows Blog Italia weer online zijn gezet.

Ook in speciale zijbalk

In een van de filmpjes is te zien dat binnen een tegel door de inbox van een mailapplicaties is te bladeren en hoe in een muziektegel songteksten zijn op te zoeken. Ook toont de medewerker hoe een 'tile' in een speciale zijbalk is te zetten tijdens het werken in een fullscreen-applicatie. Vanaf de sidebar zijn bestanden naar de andere applicatie te slepen.

Wanneer Microsoft de interactieve tegels toevoegt aan Windows 8.1 is nog niet bekend. Ontwikkelaars zouden uiteindelijk op dezelfde manier tegels voor Windows 8- en Windows Phone-apps moeten kunnen maken. Microsoft beloofde onlangs ook de terugkeer van het startmenu in een volgende update van Windows 8.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000