Microsoft Edge in nieuwe preview Windows 10

© PXimport

Microsoft Edge in nieuwe preview Windows 10

Geplaatst: 30 juni 2015 - 06:13

Aangepast: 24 november 2022 - 11:27

Daan Doedens

Niet meer het testproject Project Spartan, maar Microsoft's nieuwe browser Edge is de hoofdbrowser in de laatste build van de preview van Windows 10. Gebruikers die de laatste versie hebben, kunnen eindelijk gebruikmaken van de langverwachte opvolger van Internet Explorer.

Onder de codenaam Project Spartan zat de browser al in de preview, maar voor het eerst is er nu een redelijk volledige versie van Microsoft Edge te bespeuren. Microsoft heeft goed naar de bètatesters geluisterd: er is een home-knop toegevoegd, de New Tab-pagina is makkelijker aan te passen en wachtwoorden kunnen automatisch worden aangevuld. Ook kunnen bladwijzers vanuit andere browsers worden geïmporteerd.

Cortana

Onder de motorkap is nog meer veranderd. Spraakassistent Cortana is beter geworden in het geven van belangrijke notificaties en kan ervoor zorgen dat je een e-mail kan versturen zonder ook maar een toets aan te raken. Ook is de foto-app aangepast.

Zin om zelf al aan de slag te gaan met de preview van Windows 10? Hier lees je hoe je dat kunt doen. Bekijk voor meer berichten over het nieuwe OS ook ons volledige Windows 10-dossier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000