Microsoft stopt met ondersteuning Internet Explorer 8

© PXimport

Microsoft stopt met ondersteuning Internet Explorer 8

Geplaatst: 8 augustus 2014 - 06:14

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie ID.nl

Riemen vast en barricadeer de deuren! Microsoft stopt met de ondersteuning van Internet Explorer 8. Geen patches meer dus. De combinatie met Windows XP wordt dan echt een dodelijke. IE8 is nog altijd de meest gebruikte IE-versie ter wereld.

Microsoft wil stoppen met de ondersteuning van Internet Explorer 8, met 21.5 procent van de wereldwijde markt de meest populaire browser binnen de Microsoft-familie. IE9 wordt voortaan alleen maar toegestaan op Vista SP2 en Windows Server 2008 SP2. Alle andere Windows-versies moeten het doen met Internet Explorer 11, schrijft Microsoft in een blog op MSDN. Het nieuwe beleid wordt effectief op 12 januari 2016.

Leveranciers draaien gebruikers duimschroeven aan

De grote wijzigingen in het beveiligingsbeleid van Microsoft komen niet als een verrassing. Eerder deze week meldde Microsoft al dat het pro-actief ActiveX-controls gaat blokkeren als gebruikers nog steeds beschikken over antieke versies van Java.

De trend dat leveranciers van software en diensten nu zelf de duimschroeven aandraaien bij gebruikers inzake de beveiliging is eveneens te zien bij Google. Gebruikers zelf vinden dat zij hierdoor worden beperkt in verworven grondrechten en eigen vrijheid, zo blijkt uit reacties op een artikel op Computerworld.nl.

Einde van IE8 is logisch

Het is overigens logisch in het levenscyclusbeheer van producten dat Microsoft de plug uit IE8 trekt, maar dat er striktere regels komen voor nieuwere versies van de browser is nieuw beleid. Microsoft wil zo bereiken dat afhankelijk van het besturingssysteem de meest recente browser wordt gebruikt. IE11 en IE10 werken niet op Vista, dus de ondersteunig van IE9 is nog enige tijd nodig, vindt Microsoft. IE10 gaat verdwijnen, behalve op Windows Server 2012.

Gebruikers van Windows 7 moeten allemaal verplicht upgraden naar IE11. Andere versies van IE zullen geen beveiligingsupdate meer krijgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000