Miniatuurweergaven plotseling verdwenen

| 27 april 2010, 10:06

How To

In de Windows Verkenner zien we voor veel bestandstypen een voorbeeldweergave, bijvoorbeeld van foto- en videobestanden. Deze miniatuurweergave is eenvoudig in te schakelen.

In Windows XP gaat dit via het menu Beeld / Miniatuurweergaven. In Vista is de optie Beeld direct als gelijknamige knop zichtbaar en kunt u hier kiezen voor Grote pictogrammen. In Windows 7 is de weergave verstopt achter een naamloze knop: het tweede icoontje naast het vraagteken rechtsboven in de Verkenner. U kunt de weergave van een map ook aanpassen door met rechts te klikken op een lege plek. Druk nu op de Ctrl-toets en houd deze ingedrukt terwijl u langzaam aan het muiswieltje draait.
Als deze miniatuurweergaven plotseling verdwenen zijn, heeft dat meestal niet te maken met spyware of een beschadigd dll-bestand, maar met een instelling. Sommige optimalisatieprogramma’s schakelen namelijk de miniatuurweergave uit om het tonen van een bestandslijst te versnellen, waardoor de voorbeeldweergave wegvalt. Gelukkig valt dit eenvoudig te herstellen. Open Start, klik met rechts op (Deze) Computer en vraag de eigenschappen op. Open Geavanceerde instellingen en klik onder Prestaties op Instellingen. Zoek in de lijst met opties naar Miniatuurweergaven in plaats van pictogrammen weergeven en vink dit aan.

Is de voorbeeldweergave van bestanden verdwenen? Activeer de optie Miniatuurweergaven in plaats van pictogrammen weergeven om de weergave te herstellen.

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...