© PXimport

Muziek via Spotify

Geplaatst: 15 november 2012 - 12:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:11

Joris Peterse

Spotify is inmiddels alweer twee jaar beschikbaar in Nederland. Het is het fatsoenlijke alternatief voor alle illegale muziekbronnen. Met de dienst streamt u online muziek uit de grote bibliotheek van Spotify en met een betaald account kan dit zelfs via uw smartphone of tablet.

De mogelijkheden van Spotify zijn zeer divers, daarom leggen wij u ze in onderstaande cursus stap voor stap uit. Het programma werkt op zowel pc, als Mac, als Linux (betaversie of met Wine). De werking is op deze platformen grotendeels hetzelfde, daarom gaan we uit van de Windows-versie.

Apps

Wilt u na deze cursus nog dieper in de mogelijkheden van Spotify duiken, dan kunt u tal van apps installeren binnen deze software. Klik links onder Apps op App Finder en u ziet een overzicht van beschikbare apps.

Met apps kunt u bijvoorbeeld songteksten zien van muziek, nieuwe muziek en afspeellijsten ontdekken, meer uit uw Last.fm-statistieken halen of nagaan voor welke stemming welke muziek het meest geschikt is. U kunt zelfs andere gebruikers vinden met een vergelijkbare muzieksmaak.

Cursus - Spotify from IDG Nederland

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten