OcenAudio 2.0.6 - Audio met iets méér

© PXimport

OcenAudio 2.0.6 - Audio met iets méér

Geplaatst: 23 oktober 2014 - 12:39

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Ignace de Groot

Toegegeven, Audacity is wellicht de meest populaire audiobewerker, maar voor wie sporadisch enkele audiobestanden wil bewerken, voldoet OcenAudio ongetwijfeld ook. Je kunt er in elk geval audiobestanden mee verbeteren en tevens voorzien van nuttige of geinige effecten.

Tijdens de installatie is het wel even uitkijken, om te voorkomen dat je met een Portugese interface zit opgescheept. Voor het overige laat de tool zich als een zonnetje installeren en wie ook maar een beetje thuis is in audiobewerkingstools vindt meteen de weg in de interface.

Weergave

Allereerst dien je één of meer audiobestanden in te laden, hetzij via een eenvoudige versleepbeweging, hetzij vanuit het menu. Maak je overigens niet teveel zorgen over het formaat of over de grootte van het audiobestand, want op dit vlak blijkt OcenAudio best wel flexibel. De opgehaalde muzieknummers verschijnen dan in een lijst en een dubbelklik volstaat om de bijhorende geluidsgolven te zien, al dan niet tegelijk met een spectrale weergave. Vanzelfsprekend laat een geselecteerd bestand of fragment zich ook beluisteren.

 

© PXimport

Geluidsgolven en spectrale weergave in één oogopslag.

Basisbewerkingen

Het wordt natuurlijk pas echt interessant zodra je de bewerkingsmogelijkheden van OcenAudio aanspreekt. Wil je bijvoorbeeld bepaalde stukken wegknippen, dan hoef je enkel één of meer al dan niet aansluitende fragmenten met de muis te selecteren en de Delete-toets in te drukken. Rechtstreeks audio opnemen is net zo goed mogelijk en met eenvoudig knip- en plakwerk heb je die opname zo op de gewenste plaats neergezet.

Effecten

OcenAudio zou geen audio-editor zijn zonder kant-en-klare effecten. Wij telden er een dertigtal, waaronder Silence, Reverse, Normalize, Fade (In/Out) enzovoort. Sommige effecten vergen slechts één muisklik, andere hebben iets meer te bieden en laten je de opties naar wens instellen. OcenAudio kan bovendien met VST-effecten overweg (via het Preferences-menu), zodat ook op die manier het effectenarsenaal kan worden uitgebreid. Het eindresultaat kun je vanuit OcenAudio opslaan in één van bijna veertig formaten.

 

© PXimport

Sommige effecten laten zich nauwgezet instellen.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Ondersteunt veel audioformaten

Equalizer en andere effecten met voorinstellingen

Minpunten

Beperkte mogelijkheden

Conclusie

OcenAudio 2.0.6 --------------- **Taal:** Engels **OS:** Windows XP/Vista/7/8; OS X; Linux **Website:** [www.ocenaudio.com.br](http://www.ocenaudio.com.br/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000