PDF Eraser 1.0.2 - Eenvoudig pdf's bewerken

© PXimport

PDF Eraser 1.0.2 - Eenvoudig pdf's bewerken

Geplaatst: 24 oktober 2014 - 12:50

Aangepast: 24 november 2022 - 11:06

Ignace de Groot

Een van de krachtigste tools om pdf's te bewerken is Adobe Acrobat, maar die komt wel met een forse prijs. Helemaal gratis is PDF Eraser. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hiermee selectief onderdelen uit een pdf-document verwijderen, maar er zijn nog wel meer mogelijkheden.

Pdf (portable document format) is een van de meest populaire bestandsformaten voor documenten. Zo'n document laat zich op nagenoeg alle mogelijke platformen openen, met behoud van de originele lay-out. Pdf-documenten bewerken is iets lastiger, maar voor relatief eenvoudige ingrepen kan PDF Eraser best interessant zijn.

 

© PXimport

Vooral handig voor snelle en eenvoudige bewerkingen.

Roteren en gommen

Het is natuurlijk de bedoeling dat je eerst een document in PDF Eraser opent. Je krijgt dan een voorbeeldweergave te zien van de pagina die je in een overzichtslijst (met paginanummers of in de vorm van miniatuurweergaven) selecteert. In- en uitzoomen op de geselecteerde pagina blijkt niet mogelijk, maar roteren in twee richtingen kan dan weer wel. Overigens kies je hier zelf of je de rotatie alleen op de actieve pagina dan wel op alle pagina's tegelijk wilt toepassen.

In de knoppenbalk staan verder nog drie gummen ter beschikking: Small, Medium en Large. Hiermee kun je letterlijk stukken tekst of afbeeldingen uitvegen (verwijderen dus) op de actieve pagina. Was je hiermee iets te voortvarend, dan is er altijd nog de Undo-knop of je geeft in een tabel aan welke verwijderactie je precies wilt terugdraaien.

Schrappen en toevoegen

Een of meer complete pagina's weghalen kan ook. Dat gebeurt echter in een afzonderlijk programmavenster. Je duidt de gewraakte paginanummers aan en de tool doet de rest. Het venster is behoorlijk klein, maar hier beschik je gelukkig wel over een zoomfunctie.

In het hoofdvenster van PDF Eraser voeg je met de knoppen Add Text en Add Image eigen tekst en afbeeldingen toe. Die komen als het ware in een aparte laag terecht. Dat is wel zo handig, want daardoor kun je toegevoegde tekst of de plaatjes naderhand nog verplaatsen of weg halen. Ook de tekstkleur, lettertype en -grootte zijn instelbaar. Uiteraard kun je het bewerkte document ook weer opslaan, weliswaar alleen in pdf-formaat.

 

© PXimport

De functie om pagina's te verwijderen is eigenlijk een apart programmaatje.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Toevoegingen op aparte laag

Goede ‘ongedaan maken’-opties

Minpunten

Opent slechts één pdf-document tegelijk

Geen zoomfunctie (in hoofdprogramma)

Conclusie

PDF Eraser 1.0.2 ---------------- **Taal:** Engels **OS:** Windows XP/Vista/7/8 **Website:** [www.pdferaser.net](http://www.pdferaser.net/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000