Playbacken met Dubsmash, zo werkt het

© PXimport

Playbacken met Dubsmash, zo werkt het

Geplaatst: 12 december 2014 - 17:30

Aangepast: 24 november 2022 - 11:10

Martin Gijzemijter

Je hebt ze vast al voorbij zien komen, die hilarische filmpjes van Dubsmash waarin mensen allerlei soundbytes playbacken - van complete liedjes tot bekende filmquotes. Maar hoe werkt dat precies, en kun je dat zelf ook eenvoudig doen?

Het goede nieuws is: als je een iPhone of Android-telefoon hebt, is het heel eenvoudig om een Dubsmash-filmpje te maken. Het slechte nieuws? Het is best confronterend om jezelf zo vol in beeld gek te zien doen op een filmpje. En dan is het nog de bedoeling om het resultaat te delen op social media ook. Durf jij het?

Dubsmash configureren

De Dubsmash-app is gratis, en te downloaden via de App Store van Apple of de Google Play Store. In dit artikel maken we gebruik van de versie voor iOS. Wanneer je de app hebt gedownload en gestart, krijg je de vraag in welke talen je de app wilt gebruiken. Dit heeft te maken met de soundbytes die beschikbaar worden gesteld.

De meest gangbare keuze is Engels en Nederlands, tenzij je echt staat te springen om het werk van Stromae te playbacken, dan is Frans ook een optie. Maak je keuze en druk op Afronden. Je ziet nu, onder andere, het tabblad Fragmenten. Onder dit tabblad vind je de geluidsfragmenten die je kunt kiezen om een filmpje mee te maken. Deze fragmenten worden geüpload door gebruikers, en als je dus een fragment mist, dan kun je dat zelf ook doen.

Druk hiervoor op de knop menu linksboven (pictogram met drie horizontale streepjes) en vervolgens op Voeg fragment toe. Je kunt dan een audiofragment uit je iTunes-bibliotheek uploaden. Met de schuifregelaars selecteer je een goed fragment, waarna je drukt op Volgende. Geef je fragment nu een beschrijvende naam en druk op Volgende. Het geluidsfragment is nu toegevoegd aan de bibliotheek van Dubsmash, en je kunt er direct een clipje mee opnemen.

 

© PXimport

Je kunt zelf heel eenvoudig geluidsfragmenten toevoegen aan de Dubsmash-bibliotheek.

Dubsmash opnemen

Wanneer je een fragment hebt toegevoegd, word je automatisch naar het scherm gebracht waarmee je een filmpje kunt opnemen. Wil je een bestaand fragment opnemen, dan druk je op een gewenst fragment onder het tabblad Alle Fragmenten, en kun je eveneens beginnen. Druk op Start om te beginnen en het geluidsfragment zal vanzelf worden afgespeeld, waarbij het nu uiteraard de bedoeling is dat jij playbackt. Ben je tevreden met het resultaat? Druk op Volgende.

Vervolgens worden er verschillende manieren getoond om je video te delen. Dat kan bijvoorbeeld via WhatsApp of via iMessage, maar ook rechtstreeks met Facebook Messenger. Ben je toch een beetje verlegen? Dan kun je het filmpje ook gewoon opslaan op je telefoon door te drukken op Bewaar op filmrol.

 

© PXimport

Tevreden met het resultaat? Deel dan je video met de wereld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000