QuizUp: Wie is de slimste?

© PXimport

QuizUp: Wie is de slimste?

Geplaatst: 19 november 2013 - 08:27

Aangepast: 24 november 2022 - 10:29

Robin Smit

Het spelen van een vragenspelletje met een van jouw vrienden kan een goede manier zijn om erachter te komen wie er nu echt de slimste persoon is. Met QuizUp wordt dit nu wel heel leuk, want met 150.000 vragen kan je nu blijven beantwoorden.

QuizUp is een app waarin je samen met vrienden of willekeurige tegenstanders korte vragenspelletjes kan spelen. Elke ronde bestaat hierbij uit een aantal vragen binnen een specifieke categorie. Zo kan je bijvoorbeeld strijden om de beste kennis over logo's, maar ook onderwerpen zoals literatuur, games en algemene kennis zijn niet vergeten. In totaal heeft QuizUp 250 verschillende categorieën, waardoor er altijd wel een bij is waar jij verstand van hebt.

Elke ronde in QuizUp speel je samen met een tegenspeler. Hierbij kan je punten verzamelen door vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden. Aan het einde van de ronde kan je eventueel nog bonuspunten ontvangen wanneer je hebt gewonnen van jouw tegenspeler. Aangezien QuizUp personen selecteert die ongeveer op jouw niveau zitten, zijn de uitslagen van nek aan nek. Dit maakt van QuizUp niet alleen een erg leuke, maar ook spannende game.

 

© PXimport

De vragen die QuizUp je stelt variëren erg in niveau. Zo krijg je soms vragen die net iets te eenvoudig zijn, terwijl er ook vragen zijn waar het tegenovergestelde geldt. Dit kan er soms voor zorgen dat de uitslag van bepaalde rondes nogal voorspelbaar is, aangezien beide spelers bij dezelfde vragen moeten gokken. Dit is jammer en het is te hopen dat de makers van QuizUp hier een betere balans in gaan vinden.

Conclusie

QuizUp is een leuke en uitdagende game waarin je samen met een tegenspeler verschillende vragen moet beantwoorden. In totaal heeft QuizUp 150.000 vragen in 250 verschillende categorieën, waardoor de app je voldoende variatie heeft te bieden. Helaas is het verschil in niveau tussen vragen soms net iets te groot, waardoor de uitslagen snel kunnen worden voorspeld.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Veel vragen

250 categorieën

Spannend en leuk

Minpunten

Niveauverschil

Conclusie

Prijs: Gratis Beschikbaar voor: iPhone [Download QuizUp in de App Store](http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=24371&a=2013071&url=https%3A%2F%2Fitunes.apple.com%2Fnl%2Fapp%2Fquizup-biggest-trivia-game%2Fid718421443%3Fmt%3D8%26uo%3D4%26partnerId%3D2003)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten