Screen2Exe 1.0

| 10 mei 2007, 12:24

Review

Waarschijnlijk wordt regelmatig uw hulp ingeroepen bij het installeren van bepaalde programma's of het aanpassen van Windows-instellingen. Het kan nogal omslachtig zijn om via screenshots een duidelijke uitleg te geven.

Screen2Exe neemt u veel werk uit handen. In plaats van een screenshot kunt u namelijk filmpjes met gesproken tekst maken. Zo is het veel duidelijker welke handelingen er precies verricht moeten worden.

Het programma werkt zeer eenvoudig. Installeer het op de computer en start het op. In het programma is nu een screenshot van de bureaublad te vinden. Selecteer een gedeelte of het hele scherm en kies Next.
In het volgende venster kan de kwaliteit van het filmpje bepaald worden. Hoe hoger de kwaliteit, hoe groter het video-bestand (via mail kan meestal een bestand van maximaal 10 MB groot verstuurd worden). Klik op Next.
Als u nu op F10 of Start Recording klikt, begint de opname. Als u klaar bent, klikt u rechtsonder op het groenzilveren pictogram om de video te stoppen. Als u de video wilt controleren, klikt u op Play.
Bent u tevreden over het resultaat, sla het bestand dan op. De video wordt opgeslagen als uitvoerbaar .exe-bestand zodat iedereen het bestand kan afspelen.
Houd er wel rekening mee dat veel mailservers bestanden met de extentie .exe blokkeren. Gearchiveerd versturen via een IM-cliënt is een betere optie.


De video wordt opgeslagen als uitvoerbaar .exe-bestand zodat iedereen het kan afspelen.

Screen2Exe 1.0
Freeware
Taal: Engels
Medium: 416 kB download
OS: Windows 2000/XP/Vista
Systeemeisen: 128 MB RAM, minimale resolutie van 800 x 600 pixels
Maker: Stepok Image Lab.
Oordeel: 8/10

Pluspunten:
Snel en eenvoudig
Filmpjes in hoge kwaliteit
Exe-formaat is op elk systeem te gebruiken

Minpunten:
Exe-bestanden kunnen moeilijk worden verstuurd
Geen mogelijkheid tot een ander video-formaat

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...