Serif WebPlus X7 - Websites maken zonder html

© PXimport

Serif WebPlus X7 - Websites maken zonder html

Geplaatst: 19 augustus 2014 - 05:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Maikel Dijkhuizen

Een eigen website maken is zo gepiept als je bereid bent om Serif WebPlus X7 aan te schaffen. Met deze webeditor sleutel je websites in elkaar zonder het gebruik van ingewikkelde codetaal. Fijn is dat je geen concessies hoeft te doen, want het ontwerpprogramma heeft zeer veel mogelijkheden.

Vanuit het ontwerpvenster van WebPlus X7 zijn alle gereedschappen beschikbaar voor het bouwen van een eigen website. Hierdoor is de gebruikersinterface erg druk, maar daarentegen hoef je niet allerlei extra vensters te openen om bepaalde functies te bereiken. Het nieuwe startvenster helpt je een eindje op weg. Je kunt hiermee onder meer instructies bekijken en alvast een passend sjabloon uitzoeken.

Handig is dat je direct de gewenste pagina's toevoegt, bijvoorbeeld een contactformulier en diavoorstelling. Het staat je uiteraard ook vrij om een website helemaal van de grond af op te bouwen.

 

© PXimport

In het nieuwe startvenster heb je keuze tussen tientallen sjablonen.

Voorwerpen toevoegen

In het ontwerpvenster staan verschillende kant-en-klare voorwerpen voor je klaar die je simpel aan de pagina toevoegt, zoals een afbeelding, illustratie, filmpje, kalender, navigatiemenu, zoekbalk, plattegrond en sociale media. Nieuw is de ondersteuning van enkele HTML5-functies. Je voegt bijvoorbeeld een video aan een pagina toe die iedere bezoeker zonder browserplug-in kan bekijken.

Een pluspunt is dat je de website kunt optimaliseren voor weergave op een tablet en smartphone. Serif heeft verder het ontwerpvenster voor formulieren onder handen genomen. Je hebt nu namelijk meer mogelijkheden om dit onderdeel naar eigen wens aan te passen. Zodra de website is afgerond, zet je de boel rechtstreeks online. Hiervoor hoef je alleen maar de juiste servergegevens van je hostingprovider in te vullen.

Conclusie

Serif levert met Serif WebPlus X7 een betaalbaar programma om mooie websites te bouwen. Dankzij de ondersteuning van diverse moderne functies voldoet de software prima voor hobbyisten die een degelijke website live willen zetten.

Zo kun je bijvoorbeeld sociale netwerken integreren en HTML5-video's insluiten. Gunstig is dat de uitgever niet allerlei hulpapplicaties meelevert, waardoor gebruikers zich op één gebruikersomgeving kunnen richten. Het kost voor beginners wel even tijd om aan de bomvolle interface te wennen. Verder is er helaas geen Nederlandse vertaling beschikbaar.

 

© PXimport

Voorwerpen die je aan het ontwerpvenster wilt toevoegen, sleep je eenvoudig naar de pagina op het ontwerpvenster.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Veel functies

Tientallen sjablonen

Geschikt voor mobiel

Minpunten

Gebruikersomgeving

Conclusie

Serif WebPlus X7 ---------------- **Prijs**: € 74,99 **Taal**: Engels **OS**: Windows XP/Vista/7/8 **Website**: [www.serif.com](http://www.serif.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000