© PXimport

Slideshow Creator 1.1

Geplaatst: 15 februari 2012 - 10:42

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Hebt u een mooie selectie vakantiefoto's die u graag aan uw familie en vrienden wilt laten zien? Maak er dan een fraaie slideshow van met Slideshow Creator. Met dit programma kunt u eenvoudig foto's selecteren, bijpassende muziek toevoegen en kiezen uit diverse overgangen. De slideshow slaat u op als videobestand, zodat u de slideshow op uw televisie kunt bekijken.

Het lichtgewicht programma werkt bijzonder gebruiksvriendelijk en u kunt er zo mee uit de voeten. De interface is duidelijk: er zijn drie tabbladen (Photos, Audio files, Transitions) waar u de elementen voor uw slideshow kunt kiezen. Selecteer de foto's op het tabblad Photos door op het pictogram met het fotomapje te klikken en sleep ze naar de tijdlijn onderaan het scherm. U kunt uiteraard ook meerdere foto's in één keer selecteren en naar de tijdlijn slepen, helaas werkt de toetscombinatie Ctrl+A niet, dus u dient hiervoor gewoon de eerste en de laatste (houd Shift ingedrukt) aan te klikken.

© PXimport

Sleep foto's naar de tijdlijn, maak overgangen tussen de foto's en kies desgewenst voor achtergrondmuziek.

Tijdlijn

De indeling van de tijdlijn bestaat uit fragmenten: foto > overgang (transition) > foto enzovoort. Tussen elke foto kunt u dus een overgang toevoegen, waarbij u de keuze hebt uit achtendertig effecten. Per fragment kunt u de tijdsduur aangeven, standaard staat dit ingesteld op vijf seconden. Onder de foto's en overgangen vindt u de audiotijdlijn, hier kunt u via het tabblad Audio files desgewenst een of meerdere mp3-bestanden toevoegen.

Exporteren

Rechtsboven is een voorvertoningsvenster, waar u uw creatie tussentijds kunt bekijken. Bent u tevreden met het resultaat, kies dan het gewenste formaat (van 128 x 160 tot 1920 x 1080) en klik op Make video file om de slideshow te exporteren. U hebt de keuze uit de volgende videoformaten: .avi, .wmv en .mkv. Voor de mooiste weergave kiest u voor de instelling Best onder Quality. Bekijk uw slideshow vervolgens op uw televisie of deel hem via YouTube.

© PXimport

U hebt de keuze uit drie videoformaten, kies voor Best quality.

Kortom

Met Slideshow Creator kunt u snel en eenvoudig slideshows maken, die u als videobestand kunt opslaan om ze te bekijken op televisie of te delen via YouTube. Helaas is het programma (nog) niet naar het Nederlands vertaald, maar voor de meeste mensen is Engels waarschijnlijk geen probleem.

© PXimport

Slideshow Creator 1.1

Freeware

Taal Engels

Download 5,8 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 15,9 MB harde-schijfruimte

Maker Bolide Software

Oordeel 9/10

Pluspunten

Duidelijke interface

Exporteren naar Full HD

Vele overgangen beschikbaar

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Toetscombinatie Ctrl+A werkt niet

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten