Start10 - Windows 10 in oude stijl

© PXimport

Start10 - Windows 10 in oude stijl

Geplaatst: 25 november 2015 - 06:15

Aangepast: 14 december 2022 - 12:15

Redactie ID.nl

Het Windows-startmenu houdt de gemoederen nu al jaren bezig. Het startscherm in Windows 8 schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Gelukkig heeft Microsoft geluisterd en is in Windows 10 het startmenu terug, maar wel met een modern tintje. Start10 brengt je oude startmenu terug.

Start10 is de opvolger van het geprezen programma Start8. Het programma vervangt in een oogwenk het moderne startmenu en herstelt de oude Windows 7-indeling. Aan de linkerkant vind je de snelkoppelingen terug en aan de rechterkant zaken als: het configuratiescherm, documenten en afbeeldingen. Zelfs de zoekresultaten worden herstelt. In het moderne startmenu kun je bijvoorbeeld de rekenmachine niet meer starten met de zoekterm 'calc.exe', met Start10 werkt het wel weer. Lees ook: Windows 10 terugzetten naar oude Windows-versie.

Moderne apps

Moderne programma's en apps kunnen nog steeds worden geopend. De Windows 10-apps vind je rechts op het startmenu onder Moderne UI Applicatie terug. Wil je toch even het moderne startmenu bekijken, dan klik je op de vastgepinde snelkoppeling Windows 10 Menu.

Persoonlijk tintje

Naast het startmenu herstellen, kan Start10 ook een aantal persoonlijke instellingen wijzigen. Zo kun je de taakbalk volledig transparant maken, de achtergrond van het startmenu aanpassen en het pictogram van de startknop veranderen. Het configuratievenster voor Start10 vind je door met de rechtermuisknop op de startknop te klikken. Hoewel het configuratiescherm van Start10 op het eerste gezicht Nederlandstalig lijkt, zijn sommige teksten ook in het Engels. Gelukkig beïnvloed dat de functionaliteit verder niet.

 

© PXimport

Start10 werkt prima en biedt een aantal extra personalisatie mogelijkheden.

Conclusie

Met een prijs van nog geen vijf euro is Start10 een prima oplossing voor wie vast wilt houden aan de oude vertrouwde Windows 7-indeling van het startmenu. Direct na de installatie van Start10 is het startmenu aangepast en er hoeft in principe niets geconfigureerd te worden. Alles werkt vlekkeloos samen met de moderne apps en we konden tijdens de test dan ook geen noemenswaardige minpunten, buitenom het gemengde taalgebruik.

9,0

Ons oordeel

Pluspunten

Makkelijke installatie

Direct resultaat

Prettig geprijsd

Personalisatie

Minpunten

Nederlands en Engels door elkaar heen

Conclusie

Start10 ------- **Prijs** $4,99 (ongeveer € 4,65) **Taal** Mengsel Engels en Nederlands **OS** Windows 10 **Website** [www.stardock.com](http://www.stardock.com/products/start10/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000