Startup Delayer - Versnel de opstarttijd van je computer

© PXimport

Startup Delayer - Versnel de opstarttijd van je computer

Geplaatst: 3 december 2014 - 07:30

Aangepast: 24 november 2022 - 11:09

Robbert Brus

Programma's kunnen de opstarttijd van een computer flink vertragen. Toch zijn het soms programma's die je nodig hebt. Door ze allemaal tegelijk te starten, blijft het systeem traag. Het programma Startup Delayer heeft een simpele oplossing voor dit probleem.

Het systeem wordt een stuk sneller bruikbaar door de opstartmomenten van de programma's te verdelen. Zo kun je met Startup Delayer de virusscanner als eerste laten opstarten, maar bijvoorbeeld een updateservice van een minder belangrijk programma pas later starten, uitschakelen of zelfs maar een dag in de week laten starten. Lees ook: 15 gratis programma's voor schijfbeheer.

Instellen

Als Startup Delayer de eerste keer opent, kun je via een schuifbalk aangeven wat je belangrijker vindt: snel opstarten of gelijkmatig opstarten. Hiermee wordt bepaald hoe zwaar de belasting op de harde schijf en processor mogen zijn voordat een vertraagde applicatie mag starten.

Via drie tabbladen kunnen Opstart-Apps, Lopende taken en Services worden geconfigureerd. Door met de rechtermuisknop op een programma te klikken, wordt een uitgebreid menu weergegeven. Zo kun je notities toevoegen, een applicatie stoppen en, nog belangrijker, een applicatie vertragen of helemaal uitschakelen. Zodra een applicatie is vertraagd, komt het bovenaan in de lijst te staan. Uitgeschakelde applicaties komen onderin te staan. Standaard is het vertragen uitgesteld tot de processor en harde schijf minder belast zijn (zoals aangegeven toen het programma de eerste keer opstartte). Je kunt ook handmatig een vertragingstijd instellen en de betaalde premiumversie biedt de mogelijkheid specifieke dagen aan te geven. De mogelijkheid om zelf een programma als opstart-app toe te voegen is er ook. Zo kun je programma's die je standaard gebruikt gelijk op laten starten. Denk aan Word en Outlook of een favoriete website.

Conclusie

Wie nog een harde schijf gebruikt, zal Startup Delayer op prijs stellen. Door de programma's niet allemaal tegelijk te starten, is de computer een stuk sneller bruikbaar. Het is wel jammer dat sommige handige features alleen beschikbaar zijn in de premiumversie. Zo kun je met alleen met de premiumversie dagen instellen, lopende taken toevoegen als opstart-app en profielen opslaan. Toch biedt de standaardversie ruim voldoende mogelijkheden om het programma te gebruiken. Het vertragen van de opstartmomenten is een perfecte oplossing om wat sneller aan het werk te kunnen. Overigens zijn er ook nog andere manieren om Windows sneller op te laten starten.

 

© PXimport

Startup Delayer is de oplossing voor wie geen programma's wil uitschakelen, maar wel sneller wil opstarten.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Helpt de computer sneller opstarten

Programma’s zelf toevoegen

Duidelijke interface

Minpunten

Opslaan van profielen is de betaalde versie nodig

Conclusie

Startup Delayer 3.0 ------------------- **Taal:** Nederlands **OS:** Windows XP/Vista/7/8 **Website:** [www.r2.com.au](http://www.r2.com.au/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten