Strata: Nadenken over een prachtig lijnenspel

© PXimport

Strata: Nadenken over een prachtig lijnenspel

Geplaatst: 2 oktober 2013 - 09:45

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Robin Smit

Als ik terug kijk op de denkspelletjes die ik de afgelopen jaren langs heb zien komen, kan ik me er geen een bedenken die echt uitblonk op de vormgeving. Dit geldt dan tot op de dag van vandaag, want Strata is een lust voor het oog.

Strata is een app waarin het de bedoeling is om gekleurde stroken in de juiste volgorde over een speelveld te leggen. Een speelveld bestaat uit 4, 9, 16, 25 of 36 vierkanten die verschillende kleuren hebben. Vanaf twee zijkant van het speelveld is het nu de bedoeling om gekleurde stroken over het veld te leggen. De kleuren van deze stroken komen overeen met de kleuren van de vierkanten op het speelveld. Het is nu aan jou de taak om de stroken zo neer te leggen dat de kleur van de bovenste strook overeen komt met de kleur van het onderliggende vierkant.

Het plaatsen van de stroken in Strata is een opdracht die zeker niet mag worden onderschat, want al na enkele levels bewijst de game zeer uitdagend te zijn. Zo is het een vereiste om bij elke stap die je zet al enkele stappen vooruit te denken. Ondanks dat de game er erg eenvoudig uit ziet, maakt dit van Strata een behoorlijk complex geheel.

 

© PXimport

Deze eenvoudige vormgeving is overigens ook een punt dat kan worden beschouwd als een van de grootste pluspunten van de game. Zo tovert Strata prachtige kleuren op je scherm en ook loopt het menu prachtig over in de rest van de game. Dit alles wordt gecombineerd met rustige pianoklanken die je gegarandeerd in de hoogste staat van concentratie kunnen brengen. Wel moet ik kwijt dat de game na het nodige aantal levels wat eentonig aan kan gaan voelen. Hiermee is Strata zo'n typische game die je even speelt en vervolgens weer een tijdje weglegt.

Conclusie

Strata is een game waarin je verschillende gekleurde lijnen strategisch op een speelveld moet plaatsen. Het plaatsten van de lijnen is een proces waarbij je continue vooruit moet blijven denken, waardoor de game behoorlijk complex kan zijn. Erg sterk aan Strata is de prachtige vormgeving die in perfecte harmonie is met de menu's. Wel kan dit alles snel eentonig gaan aanvoelen, waardoor Strata een leuke game voor tussendoor is.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Complexe denkgame

Prachtige vormgegeven

Minpunten

Snel eentonig

Conclusie

Prijs: € 0,89 Beschikbaar voor: iPhone & iPad Getest op: iPhone [Download Strata in de App Store](http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=24371&a=2013071&url=https%3A%2F%2Fitunes.apple.com%2Fnl%2Fapp%2Fstrata%2Fid641702337%3Fmt%3D8%26uo%3D4%26partnerId%3D2003)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten