Vernieuwde Whatsapp Messenger voor iOS 7

© PXimport

Vernieuwde Whatsapp Messenger voor iOS 7

Geplaatst: 3 december 2013 - 09:33

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

Whatsapp heeft gisteren een vernieuwde versie van de veelgebruikte chatapp uitgebracht voor iOS 7, die nu te downloaden is in de App Store. Wat is er allemaal nieuw en hoe werkt het?

Design & uiterlijk

Het uiterlijk van de app is compleet vernieuwd. Whatsapp heeft een volledig witte vormgeving gekregen (de blauwe bovenbalk en de zwarte onderbalk met de knoppen zijn om zeep). Hiervan kun je alvast zeggen dat het goed past bij iOS 7; of je dat nu mooi vindt of niet.

Overzicht

De overzichtelijkheid van de app en daarmee de gebruiksvriendelijkheid is wel verbeterd: er zitten wat minder toeters en bellen aan de gebruikersinterface (ook de doelstelling van Jonathan Ive toen hij iOS 7 bouwde). De app maakt een cleane indruk en navigeert verder eigenlijk zoals vanouds. Belangrijke wijziging is wel, dat de profielfoto's van je chatvrienden rond zijn geworden. Dat zou je als een verbetering kunnen zijn, wij vonden dat het niet zo heel veel uitmaakt.

 

© PXimport

Wat is er nieuw?

Wat er verder allemaal anders en nieuw is volgens Whatsapp (dit komt uit de update-informatie in de App Store):

- Nieuwe vormgeving voor iOS 7

- Zendlijsten: communiceer met klasgenoten, collega's of vrienden door meerdere personen tegelijkertijd hetzelfde bericht te sturen

- Verbeterde locatiedeling: 3D-weergave van de kaart, plaatsen verbergen, plaatsen zoeken

- Voorvertoning van afbeeldingen in gesprek: zie meer met minder tikken!

- Nieuwe meldingen en geluiden voor berichtgevingen: WhatsApp-instellingen > Berichtgeving > Nieuw bericht

- Applicatie maakt gebruik van op apparaat ingestelde lettergrootte: iPhone-instellingen > Algemeen > Tekstgrootte

- Nieuwe en verbeterde instellingen voor het beheren van geblokkeerde contacten: WhatsApp-instellingen > Chatinstellingen > Geblokkeerd

- Snij afbeelding bij voor versturen

Foto's versturen

Wil je een foto via Whatsapp versturen, dan kom je in de vernieuwde app in een zwart scherm terecht waar je meerdere foto's kunt selecteren, maar waar je ook de mogelijkheid hebt om een paar kleine bewerkingen te doen. Je kunt er voor kiezen om foto's bij te snijden voordat je ze verstuurt, of te roteren.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten