Verwijder hardnekkige software met GeekUninstaller

© PXimport

Verwijder hardnekkige software met GeekUninstaller

Geplaatst: 10 april 2014 - 07:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Redactie ID.nl

Als je een programma niet goed verwijderd dan bestaat de mogelijkheid dat er gerelateerde bestanden achterblijven op je computersysteem. Die zijn soms alleen te verwijderen als je de oude software opnieuw installeert. Met GeekUninstaller kun je die vervelende bestanden geforceerd verwijderen.

GeekUninstaller hoeft niet op je computer geïnstalleerd te worden om het te gebruiken. Je downloadt de gratis software en pakt daarna de bestanden uit. Als je het bestand opent kom je direct in een menu, waarin alle geïnstalleerde programma's staan. Je hoeft dus ook niet naar het configuratiescherm te gaan om software van je computer te verwijderen.

1. Programma's verwijderen

Je kunt met GeekUninstaller programma's normaal verwijderen. Dit doe je door het programma aan te klikken dat je wilt verwijderen en vervolgens in de werkbalk bovenin op Actie te drukken. Kies nu Verwijderen en bevestig je keuze met Ja. Er komt een pop-up scherm waarin je kunt aangeven wat je wilt verwijderen en wat behouden mag blijven. Geef toestemming en je programma wordt verwijderd.

 

© PXimport

Verwijder achtergebleven bestanden zonder probleem.

2. Geforceerd verwijderen

Er zijn hardnekkige programma's die de voorgaande optie niet toestaan. GeekUninstaller heeft daar maling aan en je kunt in de werkbalk onder Actie kiezen voor Geforceerd verwijderen. Selecteer wel eerst het programma dat je dwarszit. Geef toestemming om de actie uit te voeren. Je krijgt dan te zien welke bestanden het programma heeft ontdekt en kunt aanvinken waar je er vanaf wilt, of juist niet. Bevestig nogmaals en GeekUninstaller verwijdert het programma. Met deze tool kun je snel van bestanden afkomen, zonder dat je daarvoor programma's opnieuw moet downloaden en installeren.

 

© PXimport

Forceer alleen als het niet anders kan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000