Weather Line: Het duidelijkste weerbericht

© PXimport

Weather Line: Het duidelijkste weerbericht

Geplaatst: 28 oktober 2013 - 09:22

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Robin Smit

De meeste weer-apps die ik langs zie komen laten me voornamelijk cijfers zien. Cijfers over temperatuur, neerslag, luchtvochtigheid en windkracht. Uiteraard geeft dit je wel een accuraat beeld van de weersverwachting, maar graag heb ik ook iets meer overzicht. Daarvoor is er nu Weather Line.

Weather Line is een app die je inzicht geeft in de weersverwachting per uur, dag en maand. In de eerste twee gevallen gaat het hierbij over de daadwerkelijke verwachting, terwijl je bij het overzicht per maand langlopende gemiddeldes kan bekijken. Net als bij veel andere apps krijg je de verwachting te zien aan de hand van temperaturen, luchtvochtigheid en windkracht. Weather Line onderscheidt zich echter door verwachtingen in een overzichtelijke grafiek te plaatsen. Hierdoor zie je per uur of dag hoe het weer zich zal ontwikkelen. Erg handig voor wanneer je bijvoorbeeld de warmste dag in de week wil uitzoeken voor een leuk dagje weg.

In de lijn die Weather Line voor je uittekent zie je de maxima en minima voor een bepaalde periode, met hierbij een icoon van het type weer. Door dit icoon te selecteren krijg je tekstuele uitleg over dit weertype. Zelf vind ik het jammer dat het niet mogelijk is om bijvoorbeeld luchtvochtigheid of windsterkte als basis voor de grafiek te selecteren. Dit zou de app ook goed bruikbaar maken voor bijvoorbeeld sporters.

 

© PXimport

Naast dit gemis zullen Europese gebruikers van Weather Line het ook moeten doen zonder gedetailleerde informatie over neerslag. Wanneer je bijvoorbeeld New York instelt als locatie, zul je voor het komende uur precies te zien krijgen hoeveel neerslag er zal vallen. Bij locaties in Europa krijg je alleen het bericht te zien dat er geen korte termijn verwachting beschikbaar is.

Conclusie

Weather Line is een app die weersverwachtingen overzichtelijker maakt door deze in een grafiek te plaatsen. Deze grafiek is zowel per uur, dag of maand te raadplegen, waardoor je precies weet hoe het weer zal veranderen de komende periode. Helaas is het niet mogelijk om gegevens over bijvoorbeeld luchtvochtigheid of windkracht in de grafiek op te nemen. Ook is er in Europa geen ondersteuning voor gedetailleerde neerslag informatie.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Verloop van weer inzichtelijk

Per uur, dag of maand

Minpunten

Grafiek is niet aan te passen

Geen neerslagverwachting

Conclusie

Prijs: € 2,69 Beschikbaar voor: iPhone [Download Weather Line in de App Store](http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=24371&a=2013071&url=https%3A%2F%2Fitunes.apple.com%2Fnl%2Fapp%2Fweather-line-accurate-forecast%2Fid715319015%3Fmt%3D8%26uo%3D4%26partnerId%3D2003)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten