Web Creator Pro 6 - Professionele websites zonder programmeerkennis

© PXimport

Web Creator Pro 6 - Professionele websites zonder programmeerkennis

Geplaatst: 29 juli 2014 - 04:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:01

Robbert Brus

We hebben allemaal wel eens een leuk idee voor een website. Het daadwerkelijk ontwerpen en bouwen van zo'n website, is aan weinig mensen besteed. Wie het probeert, loopt al snel tegen de ingewikkelde programmeertalen. Met Web Creator Pro wordt de drempel van ingewikkelde programmeercode weggehaald.

De interface van Web Creator Pro 6 ziet er vertrouwd uit. De ontwikkelaar heeft zoveel mogelijk het standaarduiterlijk van Windows aangehouden. Bovenin vinden we een Lint met verschillende tabbladen, zoals we dat van Microsoft Office kennen. Aan de linkerkant van het programma staat een werkbalk met elementen die aan de website toegevoegd kunnen worden. De rechterkant wordt ingenomen door een werkbalk die de hiërarchie van de webpagina weergeeft en de eigenschappen van het geselecteerde element. Lees ook: Gratis je eigen website bouwen met WordPress.

Sjabloon

Een website maken kan op twee manieren: je begint met een lege pagina en bouwt alles vanaf het begin zelf op of je begint met een vooraf gemaakt sjabloon en past deze naar wens aan. Vooral dat laatste is prettig als je nog geen ervaring hebt. Je krijgt de keuze de kleuren aan te passen, waarna de pagina met opvultekst wordt gegenereerd. De tekst kan eenvoudig worden aangepast en afbeeldingen kunnen worden gewijzigd via de rechterwerkbalk. Via het menu Pagina-element pas je de naam aan of maak je een koppeling naar bijvoorbeeld een nieuwe pagina of andere website.

 

© PXimport

Voeg gemakkelijk meerdere pagina's aan je website toe.

Toch is het ingewikkelder dan je zou denken. Hoewel er geen programmeercode bij komt kijken, is het programma erg uitgebreid en zitten sommige opties wat verstopt. Om alles naar wens te krijgen, zul je met sommige dingen langer bezig zijn dan je zou willen. Gelukkig kun je met de duidelijke handleidingen en een beetje doorzettingsvermogen een heel eind komen.

 

© PXimport

Met het voorbeeldsjabloon kun je gemakkelijk beginnen aan je website.

Conclusie

Web Creator Pro 6 biedt genoeg mogelijkheden om met een beetje inzet een prachtige, moderne en professionele website bouwen. Wel is het jammer dat er maar één sjabloon beschikbaar is. We hadden liever wat meer diversiteit gehad. Wel zijn we te spreken over de mogelijkheden om moderne inhoud als Flash, Google-apps, PayPal en sociale-apps toe te kunnen voegen en de optie om zelf javascript aan de elementen toe te wijzen.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Uitgebreid

Mooie websites

Vaste prijs

Minpunten

Eén sjabloon

Geen simpel klusje

Conclusie

Web Creator Pro 6 ----------------- **Prijs**: € 89,- **Taal**: Nederlands **OS**: Windows XP/Vista/7/8 **Website**: [www.lmsoft.com](http://www.lmsoft.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000