WebSite X5 Evolution 9

| 12 oktober 2011, 14:42

Review

Dankzij de gebruiksvriendelijke software Evolution 9 van WebSite X5 kunt u een professionele website maken. HTML-kennis is niet nodig. Wij namen de proef op de som en onderwierpen het programma aan een uitgebreide test.

Om op een eenvoudige manier een website in elkaar te knutselen, gebruiken heel wat programma's van de concurrentie een WYSIWYG-editor ('what you see is what you get'). Elk tekstvak, iedere afbeelding of gadget dat u wilt toevoegen aan een pagina, verschijnt meteen op uw scherm. Zo werkt WebSite X5 Evolution 9 niet. Met dit programma ontwerpt u in vijf eenvoudige stappen een website, blog of online winkel. Bekijk allereerst even de videotutorial, dat kan u heel wat vragen en zoekwerk besparen. Vervolgens kunt u onmiddellijk aan de slag. Kies een ontwerp uit ruim 1500 sjablonen, bepaal het aantal pagina's en de structuur in de sitemap, maak de verschillende pagina's op, stel de geavanceerde opties in en u bent klaar om de website te exporteren naar het web. U kunt tijdens het ontwerpen telkens terug naar de vorige stap om uw website helemaal naar uw hand te zetten.

Het aantal sjablonen is uitgebreid en gevarieerd.

Waslijst mogelijkheden

Opvallend aan Evolution 9 is de manier van werken aan de hand van 'sleur en pleur' (oftewel: verslepen). Afbeeldingen, tekstvakken, tabellen, Flash-animaties, fotogalerijen, widgets voor Twitter-feeds, advertentiebanners of e-mailformulieren: u versleept alles naar een strak raster. Het voordeel hiervan is dat uw website altijd netjes uitgelijnd oogt. Het nadeel is dat u op de knop Voorvertoning moet klikken om te zien hoe de webpagina er nu werkelijk uitziet. De mogelijkheden zijn echter ontzettend uitgebreid. YouTube- of Vimeo-video's toevoegen, verwijsknoppen voor sociale netwerken instellen, een blog aanmaken, keuzelijsten instellen, paginamenu's aanmaken... u hebt alle elementen binnen handbereik. Een grote troef is dat u een HTML-element of widget kunt toevoegen. Evolution 9 is zo uitgewerkt dat u haast niets verkeerd kunt instellen.

Aan de hand van een strak raster en het verslepen van de elementen bouwt u eenvoudig een fraaie website.

Exporteren

Bent u helemaal klaar met het ontwerpen? Uploaden naar het web is mogelijk met de ingebouwde FTP-engine. Bovendien krijgt u bij aankoop van het programma een hosting pakket via One.com van 3 GB webruimte voor 12 maanden, goed voor zo'n 44 euro. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is u registreren op answers.WebSitex5.com. Vervolgens krijgt u een code toegestuurd per e-mail die u toegang geeft tot One.com. Over de weergave in verschillende browsers hoeft u zich niet druk te maken. Evolution 9 genereert HTML5- en CSS 2.1/3-code in UTF8 en integreert de JavaScript jQuery library.

Conclusie

Met WebSite X5 Evolution 9 kunt u mooie websites ontwerpen, dat valt niet te betwisten. Het aantal sjablonen is ontzettend uitgebreid en de mogelijkheden zijn talrijk. U kunt echter best eerst even de demo downloaden om na te gaan of de manier van ontwerpen u ligt. De gratis probeerversie is niet gelimiteerd, maar u kunt de website niet uploaden. Bekijk ook even de features van de goedkopere versies, misschien volstaat Compact 9 of Smart 9 voor u ook wel.

WebSite X5 Evolution 9

Prijs € 69,95
Taal Nederlands
Medium 208 MB download of cd-rom
Proefversie Ongelimiteerd, maar niet uploadbaar
OS Windows XP SP3/Vista SP2/7
Systeemeisen onbekend
Maker Incomedia
Oordeel 8/10

Pluspunten
Simpele interface
Flink wat mogelijkheden
Prima videotutorials
Eén jaar hosting én domeinnaam via One.com
Minpunten
Niet WYSIWYG
Prijs

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...