Zo achterhaal je het wifi-wachtwoord in Windows 8.1

© PXimport

Zo achterhaal je het wifi-wachtwoord in Windows 8.1

Geplaatst: 5 mei 2015 - 06:36

Aangepast: 14 december 2022 - 15:36

Martin Gijzemijter

Je wifi-wachtwoord kwijt zijn is natuurlijk vervelend. Toch komt het regelmatig voor, bijvoorbeeld omdat de kabelmaatschappij je modem heeft geïnstalleerd en heeft geholpen bij het configureren. Gelukkig kun je dit wachtwoord achterhalen in Windows 8.1.

Vroeger had je allerlei ingewikkelde software nodig om een wachtwoord, dat reeds was ingevuld, te achterhalen. Immers, het wachtwoord ís er wel, maar is niet te lezen omdat het is afgeschermd door zwarte stippen. Windows 8.1 biedt de mogelijkheid om in plaats van die stippen gewoon het wachtwoord weer te geven. Dit werkt uiteraard alleen als het wachtwoord is ingevuld en onthouden door Windows. Lees ook: Zo laat je Windows sneller opstarten.

 

© PXimport

Standaard wordt het Wifi-wachtwoord gemaskeerd.

Je wifi wachtwoord achterhalen

Het achterhalen van je wachtwoord is heel eenvoudig, je moet alleen even weten waar je het precies moet zoeken. Open Configuratiescherm (via Start, of door in de zijbalk te klikken op Instellingen / Configuratiescherm) en klik onder het knopje Netwerk en Internet op Netwerkstatus- en taken weergeven.

Je ziet nu verschillende opties (het scherm zal er anders uitzien dan de schermafbeelding, omdat iedere netwerkconfiguratie weer anders is). Naast het kopje verbindingen zie je Wi-Fi staan met daarnaast het draadloze netwerk waar je mee verbonden bent. Klik hierop en er zal een menu verschijnen die de status van dat draadloze netwerk weergeeft.

 

© PXimport

Als je weet waar je moet zoeken, kun je dit wachtwoord echter onthullen.

Ook hier weer allerlei opties, maar de enige optie die nu voor ons belangrijk is, is Eigenschappen van draadloos netwerk. Klik hierop en klik vervolgens op het tabblad Beveiliging, waarna je een scherm ziet met het veld Netwerkbeveiligingssleutel, waarvan de inhoud is gemaskeerd met de zwarte puntjes. Wanneer je nu klikt op Tekens weergeven wordt het wachtwoord in volle glorie getoond. Zorg er wel voor dat je deze optie weer uitschakelt, zodat anderen het wachtwoord niet kunnen zien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten