Windows 10 loopt vertraging op

© PXimport

Windows 10 loopt vertraging op

Geplaatst: 11 december 2014 - 09:55

Aangepast: 24 november 2022 - 11:10

Redactie ID.nl

Het voor Microsoft cruciale Windows 10 komt later dan aanvankelijk werd verwacht, zo maakte COO Kevin Turner bekend tijdens een persbijeenkomst.

Waar Microsoft tot voor kort altijd medio 2015 aanhield voor de release, spreekt het bedrijf bij monde van Turner inmiddels van "begin herfst 2015". Dan moet de opvolger van het nooit aangeslagen Windows 8 het levenslicht zien, zo laat de Chief Operating Officer weten aan de Japanse nieuwsdienst Nikkei. Een officiële datum is echter nog altijd niet vastgesteld.

Versmelting

Als Windows 10 daadwerkelijk in de herfst van 2015 verschijnt, is dat drie jaar na Windows 8. Dat veelvuldig bekritiseerde besturingssysteem verscheen in oktober 2012 op de markt. Windows 9 slaat het bedrijf zoals bekend over, dit omdat het nieuwe Windows geen opvolger zou zijn, maar volledig nieuw gebouwd. Windows 10 versmelt desktop, tablet en smartphone OS in één.

Vorige week sprak Turner de verwachting uit dat het nieuwe Windows tegen het einde van de zomer van 2015 of begin herfst uitgebracht zou worden. Intussen is het dus dat laatste geworden. Liefhebbers van het testen van het nieuwe Windows, kunnen dat hier al sinds twee maanden doen. Het registreren van toetsaanslagen door Microsoft in deze preview deed direct stof opwaaien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000