Windows Schermtoetsenbord

| 1 juni 2007, 12:08

How To

Het kan gebeuren dat uw toetsenbord kapot gaat. Bij een pc hoeft dat geen probleem te vormen. Op elke hoek van de straat is wel een nieuw toetsenbord te koop. Als dit probleem bij een laptop optreedt, kan het een lastig verhaal worden.

Als u (al dan niet online) een nieuw toetsenbord bestelt, duurt het vaak enige tijd voordat hij binnen is. Als tussenoplossing een extern toetsenbord meenemen is geen pretje. Er is echter een gemakkelijke tijdelijke oplossing voor dit probleem.

Zo gaat u te werk

Windows biedt u een softwarematig toetsenbord aan. Deze kan via de muis bestuurd worden. Om deze optie snel in te schakelen, dient u via een extern toetsenbord op de Windows-toets en tegelijkertijd op U te drukken. In het venster Hulpprogrammabeheer selecteert u Schermtoetsenbord wordt niet uitgevoerd. Vervolgens vinkt u de opties Automatisch starten als ik mij aanmeld, Automatisch starten als ik het bureaublad vergrendel en Automatisch starten als het Hulpprogrammabeheer wordt gestart aan. Klik tot slot op de knop Starten. U kunt het externe toetsenbord verwijderen en via het softwarematige toetsenbord (zie afbeelding hieronder) verder werken. Als u uw computer opnieuw opstart, verschijnt het toetsenbord automatisch ten tonele.
Windows biedt u een softwarematig toetsenbord aan.


Druk op de Windows-toets en tegelijkertijd op U.

De reacties worden ingeladen, een moment geduld...