Windows XP blijkt redding voor HP

© PXimport

Windows XP blijkt redding voor HP

Geplaatst: 21 augustus 2014 - 10:10

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Windows XP is een goudmijntje voor HP, een reddingsboei in deze zware tijden. Na drie jaar van omzetdalingen verkoopt HP eindelijk meer pc's, zelfs desktops. Bedrijven willen nu eindelijk van hun XP-machines af en HP profiteert.

Windows XP is de reddingsboei waarop HP zat te wachten. Na jarenlange misère ziet de voormalige nummer één in de computermarkt eindelijk weer eens licht aan het einde van de tunnel. Dat komt omdat bedrijven eindelijk migreren van Windows XP naar "een modernere Windows-versie".

De pc-verkopen gingen in het afgelopen kwartaal met 12 procent omhoog, waarbij notebooks favoriet waren (+18 procent) maar ook desktops (+ 9 procent) profiteerden.

Pc-verkopen enige lichtpuntje bij HP

De verkopen aan nieuwe pc's verbloemen niettemin de problemen die HP kent. Andere divisies (printers, software) kenden een minimale groei of zelfs een daling in omzet. CEO Meg Whitman wil groeien in software en services en juist daar laat HP het nog liggen.

Maar, nu zegt Whitman verrassend tegen Bloomberg dat zij vooral denkt te groeien in de pc-markt, waar "we geloven dat we nog meer marktaandeel kunnen pakken." Marktaandeel dat het bedrijf juist in de afgelopen jaren heeft verloren aan Lenovo.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000