Zo zet je bestanden over van XP naar Windows 7 of 8

© PXimport

Zo zet je bestanden over van XP naar Windows 7 of 8

Geplaatst: 16 oktober 2014 - 06:04

Aangepast: 24 november 2022 - 11:06

Redactie ID.nl

Nu de ondersteuning voor Windows XP is beëindigd, heeft iedereen een mooi excuus om eindelijk over te stappen naar een nieuwe computer met Windows 7 of Windows 8. Voor veel mensen is het overzetten van gegevens een moeilijke klus: weet jij waar alles staat? IObit PCtransfer biedt een helpende hand.

Stap 1: IObit PCtransfer

Sluit de externe harde schijf aan op je oude computer. Download en start IObit PCtransfer via www.iobit.com op je oude computer. Het programma toont twee tabbladen: Backup en Restore. Zorg dat het tabblad Backup actief is. Vink de onderdelen en bestanden aan die je wilt overzetten. Mis je bepaalde mappen? Voeg ze handmatig toe met Add files.

PCtransfer toont de totale omvang van de bestanden die je hebt gekozen. Als je veel (grote) bestanden hebt, kan dit behoorlijk oplopen en duurt het langer om de bestanden te kopiëren. Kies onder in beeld bij Backup to de schijfletter van je externe schijf. Klik op de knop Backup om je bestanden te kopiëren.

 

© PXimport

PCtransfer kopieert bestanden van je oude computer naar een externe harde schijf.

Stap 2: Overzetten

Sluit de externe harde schijf aan op je nieuwe computer en open deze in Windows Verkenner. Je ziet de map PCtransfer met hierin je bestanden. Dubbelklik op het bestand PCtransfer.exe en klik nu op het tabblad Restore om je bestanden te kopiëren. Bestanden en mappen die PCtransfer 'niet kan plaatsen' kun je zelf een plekje geven aan het einde van de herstelprocedure. Zet deze bijvoorbeeld in de map C:\Migratie september 2014 om later uit te zoeken via Windows Verkenner.

Het overzetten van gegevens en bestanden gaat in de praktijk bijna nooit vlekkeloos. Gooi je oude computer dus nooit weg voordat je zeker weet dat je alles hebt overgezet naar je nieuwe computer.

 

© PXimport

Vink aan wat je wilt overzetten en IObit PCtransfer doet de rest!

Stap 3: Alternatief

IObit PCtransfer heeft een externe harde schijf nodig om je gegevens over te zetten. Als je deze niet hebt, kun je Laplink PCmover Express overwegen. Dit programma wordt gratis aangeboden door Microsoft om gegevens van Windows XP over te zetten naar een computer met Windows 7/8. Laplink PCmover Express kopieert bestanden via je (draadloze) netwerk. Dit heeft als voordeel dat je geen externe harde schijf nodig hebt. Het nadeel via overzetten via je netwerk is snelheid. Vooral als een (of beide) computers draadloos verbonden is, kan dit proces vele uren in beslag nemen.

 

© PXimport

PCtransfer kopieert bestanden van je oude computer naar een externe harde schijf.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000