Zo speel je dvd's af in Windows 8

© PXimport

Zo speel je dvd's af in Windows 8

Geplaatst: 15 april 2014 - 04:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:37

Martin Gijzemijter

Windows 8 is in veel opzichten een vooruitgang vergeleken met z'n voorganger, maar helaas niet op ieder gebied. Wist je bijvoorbeeld dat Windows 8 niet in staat is om video dvd's af te spelen? Vervelend, maar niet onoverkoombaar, je kunt het namelijk vrij makkelijk oplossen.

Werkt het echt niet?

Voordat je direct in onze tips duikt, is het verstandig om eerst even te controleren of video dvd's echt niet worden ondersteund op je computer met Windows 8. Heb je namelijk een pc waarop je zelf Windows 8 hebt geïnstalleerd, dan is de ondersteuning zeker niet aanwezig. Maar heb je een gloednieuwe pc of laptop gekocht waar Windows 8 al op is geïnstalleerd, dan is er een kans dat de fabrikant van de hardware al heeft gezorgd voor de software of plug-ins. Hoe je daar achter komt? Heel eenvoudig. Plaats een dvd in de speler en kijk of het werkt.

Download VLC

Als Windows 8 bij jou inderdaad het afspelen van video dvd's niet ondersteunt, dan is het zaak dat je daar zelf de benodigde software voor installeert. Er is een wereld aan software beschikbaar daarvoor, maar een pakket waar we zeer goede ervaringen mee hebben is VLC Media Player. Dit is een gratis mediaspeler met een zeer basaal uiterlijk, die vooral gericht is op wat het doen moet: media afspelen. VLC is sowieso een handig programma om te hebben, omdat er nagenoeg geen andere programma's zijn die zoveel verschillende bestandsformaten afspelen als VLC.

 

© PXimport

VLC is een prachtige vervanger voor Windows Media Player.

Koop Windows Media Center Pack

Wil je het graag houden bij de software van Microsoft? Dat kan ook, maar alleen als je de Pro-versie hebt van Windows 8. Is dat het geval, dan kun je voor 10 euro het Windows 8.1 Media Center Pack aanschaffen. Je doet dit door je muis naar de rechterrand te bewegen en te klikken op Zoeken. Typ onderdelen toevoegen in het zoekvak en klik op Instellingen. Klik op Onderdelen toevoegen aan Windows 8.1 en zoek naar de Windows Media Center Pack.

Nadat je hebt betaald en het pakket hebt geïnstalleerd, kun je weer dvd's afspelen in Windows.

 

© PXimport

Wil je het bij Microsoft houden, koop dan Windows Media Center Pack.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000