Zo verwijder je reacties op Facebook, Twitter en Instagram

© PXimport

Zo verwijder je reacties op Facebook, Twitter en Instagram

Geplaatst: 5 november 2014 - 13:14

Aangepast: 24 november 2022 - 11:07

Redactie ID.nl

Met diensten zoals Facebook, Twitter, Google+, YouTube en Instagram kunnen we direct met elkaar communiceren en gedachten, links, en foto's delen. Maar niet alle interactie op internet is positief en soms kunnen mensen ongewenste commentaren op je posts achterlaten.

Gelukkig hebben de makers van sociale media het eenvoudig gemaakt om negatieve of beledigende berichten te verwijderen. Hier leggen we uit hoe je dat kunt doen. Lees ook: 28 prachtige Instagram-accounts om te volgen.

Reacties verwijderen op Facebook

Om reacties met de webversie van Facebook te verwijderen, beweeg je de muis over het commentaar dat je weg wilt halen en klik op de X die aan de rechterkant verschijnt.

 

© PXimport

In de iOS app, druk op het commentaar en druk vervolgens op Delete.

 

© PXimport

Op Android, houd het commentaar ingedrukt en druk op Delete.

 

© PXimport

Instagram

Om een commentaar te verwijderen met de iOS versie van Instagram, druk op het commentaar, veeg het naar links, druk op het prullenbak icoon en selecteer Delete.

 

© PXimport

Android-gebruikers hoeven alleen op het tekstballon icoon te drukken onder de commentaren en op het commentaar in kwestie te drukken om de optie om het te verwijderen tevoorschijn te halen.

 

© PXimport

Twitter

Twitter werkt een beetje anders dan veel andere sociale netwerken, in die zin dat gebruikers niet direct op je posts kunnen reageren, en in plaats daarvan reageren via hun eigen losstaande post. Je kunt dan ook niet op dezelfde manier antwoorden van andere gebruikers verwijderen als op een platform zoals Facebook.

De beste manier om negatieve commentaren te verwijderen is de gebruiker te blokkeren, en toekomstige tweets van hem of haar te "muten" en in extreme gevallen ze te rapporteren vanwege spam of grof taalgebruik.

Je kunt dit In iOS doen door de tweet in kwestie ingedrukt te houden. Er komt dan een menu met deze opties tevoorschijn.

 

© PXimport

In de Android app moet je op de tweet drukken en vervolgens op de Options knop in de rechterbovenhoek om het menu te openen.

 

© PXimport

YouTube

Ga naar het commentaar op een video dat je wilt verwijderen, klik op de opties pijl in de rechterbovenhoek van het commentaar en klik op Remove.

 

© PXimport

Google+

Om commentaren uit een Google+ stream te verwijderen, zoek het commentaar op, klik op de X in de rechterbovenhoek en vervolgens op Delete ter bevestiging.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000