Zo ziet het startmenu van Windows 9 er uit

© PXimport

Zo ziet het startmenu van Windows 9 er uit

Geplaatst: 12 september 2014 - 05:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Nadat gisteren via diverse sites al screenshots van de laatste build van Windows 9 uitlekten, is er nu ook bewegend beeld opgedoken. Onderstaande video toont het nieuwe Startmenu in actie.

De beelden zijn afkomstig van de Duitse techsite WinFuture, die 'Windows 9 Technical Preview Build 9834' in handen hebben gekregen. De video toont het nieuwe Startmenu in actie. Wat daarbij opvalt is dat in het Startmenu de tegels van Windows 8 prominent aanwezig blijven.

Daarmee is het nieuwe Startmenu een compromis geworden. Enerzijds komt Microsoft gebruikers die niet konden wennen aan de Moderne Interface van Windows 8 tegemoet en anderzijds kan het bedrijf de tegelfilosofie niet helemaal loslaten. Via de tegels kunnen gebruikers Metro-apps oproepen die bedoeld zijn om te functioneren met een touch-interface en kunnen zij widgets als weersinformatie laten tonen.

Verderop in de video zien we dat het Startscherm - de tegel-only modus - van de Moderne Interface blijft bestaan en dat Windows 9 in staat is apps daarvan ook naar de desktop te brengen en daarbij de grootte van het venster aan te passen. Partners zouden op dit moment actief bezig zijn de laatste Build-versie te testen. Niet bekend is wanneer het definitieve besturingssysteem klaar is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000