Zuckerberg: 'WhatsApp meer waard dan 19 miljard dollar'

© PXimport

Zuckerberg: 'WhatsApp meer waard dan 19 miljard dollar'

Geplaatst: 25 februari 2014 - 12:27

Aangepast: 24 november 2022 - 10:35

Redactie ID.nl

Facebook-CEO Mark Zuckerberg is van mening dat WhatsApp op zichzelf al meer waard is dan de 19 miljard dollar die zijn bedrijf ervoor betaalt. De huidige grootte en groeipotentie zijn ongekend.

Er is veel gezegd over de overname van de mobiele chatapplicatie WhatsApp. Van privacyschendingen, de spectaculaire groei en ethiek tot mogelijke alternatieven. Maar nu is het woord nogmaals aan de koper zelf, CEO Mark Zuckerberg van Facebook.

Hij vertelt in een interview op het Mobile World Congress in Barcelona dat het betaalde bedrag van 19 miljard dollar nog zo gek niet is voor een chatapp met 465 miljoen gebruikers. Zuckerberg maakt daarbij onderscheid tussen WhatsApp als op zichzelf staand bedrijf en de (strategische) waarde ervan.

1 miljard mensen

"Ik denk gewoon dat het bedrijf zelf al meer waard is dan 19 miljard dollar. Dat is vandaag de dag moeilijk te onderbouwen, omdat ze een lage omzet draaien vergeleken met dat bedrag. Maar de realiteit is dat er weinig diensten zijn die een miljard mensen in de wereld bereiken", aldus de Facebook-CEO. Wanneer Facebook flink kan bijdragen aan de groei, wordt WhatsApp gewoon een "gigantisch bedrijf."

(video via The Guardian)

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten