12 onmisbare IFTTT-recepten om je leven te automatiseren

Door: evi-maquoi | 18 april 2016 14:23

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

6 Gepersonaliseerde eBay-aanbiedingen

Ook voor verzamelaars kan IFTTT veel hulp bieden. Zoek je wekelijks of dagelijks naar spullen op eBay? Naar zeldzame Marvel Comics of Atari 2600-games, bijvoorbeeld? Ook daar kun je heel eenvoudig een recept voor aanmaken. Probeer je zoekterm zo specifiek mogelijk te maken. Desgewenst kun je zelfs een maximumprijs opgeven. Wij hebben een recept aangemaakt waarmee we iOS-notificaties ontvangen, maar je zou ook een overzicht in je mailbox kunnen laten droppen.

Piep, piep. Atari 2600 te koop.

7 Track je kinderen

Hebben je kinderen een iPhone? Wil je weten waar ze precies uithangen na schooltijd? Maak dan gewoon een receptje. Je moet dan wel even de IFTTT-app ook op hun telefoon installeren. Vervolgens gebruik je een recept waarmee je een e-mail of notificatie ontvangt zodra ze een bepaalde straal rond de schoolzone verlaten. Houd er wel rekening mee dat hun locatievoorzieningen ingeschakeld moeten zijn en communiceer duidelijk over het feit waarom je wil zien waar ze zich bevinden.

8 Sportactiviteiten bijhouden

Draag je een activity-tracker van Jawbone, Fitbit, Misfit of Withings? Deze fabrikanten werken allemaal samen met IFTTT waardoor je nog meer uit de statistieken kunt halen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je slaapgedrag bij te houden in een mapje op Google Drive. Je kunt een notificatie in de vorm van een virtuele schop-onder-je-achterwerk instellen als je je bewegingsdoel om 19 uur 's avonds nog niet bereikt hebt of automatisch een tweetje de wereld in sturen als je pakweg 15.000 stappen op een dag hebt gezet.

Heb jij een Fitbit en al je vrienden een Jawbone? Je kunt de gegevens zelfs overzetten!

9 Bescherm je planten tegen vrieskou

Als het over een paar maandjes gaat vriezen, dan kun je je buitenplanten maar beter de nodige aandacht schenken. Vergeet jij het weleens om die olijven- of vijgenboom in te pakken tegen de vrieskou? Dankzij IFTTT kun je een recept aanmaken om een notificatie of e-mailbericht te ontvangen zodra het 's nachts gaat vriezen in jouw buurt. Zo overleven je gevoelige plantjes de winter, of sluit jij op tijd je buitenkraantje af.

Kies zelf vanaf welke temperatuur je een melding wilt ontvangen.

10 Back-up e-mailbijlagen

Je hebt ongetwijfeld weleens heel veel tijd verloren omdat je naar een specifieke bijlage in je mailbox zocht. Gebruik je een clouddienst zoals OneDrive, Google Drive of Dropbox? Dan zou je bijvoorbeeld een recept kunnen gebruiken waarmee je automatisch alle e-mailbijlagen in de cloud opslaat. Je kunt zelfs instellen in welke map de bestanden terecht moeten komen. Let wel, het is een must om af en toe de map op te schonen, want ook bedrijfslogo's worden op deze manier opgeslagen.

Snel even die bestelbon opzoeken? Dankzij bovenstaand recept vind je de bijlage in je Dropbox.

11 Haal meer uit je slimme thermostaat

De slimme thermostaten van Nest en Honeywell kunnen eveneens communiceren met IFTTT. Dat betekent dat je je thermostaat nog verder kunt finetunen. Heb je een iPad met 3G en neem je die altijd en overal mee? Dan is het handig om een recept te maken op basis van je locatie. Op die manier kun je de verwarming inschakelen als je bijvoorbeeld op 10 km van thuis bent. Je kunt de slimme thermostaat ook laten uitschakelen als het buiten warmer is dan 20° C of een alarm inschakelen als de temperatuur binnen kouder is dan 17° C.

Als het buiten warmer is dan 20 graden, dan mag de verwarming best uit.

12 SoundCloud-muziek automatisch downloaden

Spendeer je best wat tijd op SoundCloud? Ga je vaak op zoek naar leuke nummers of mixes? Met het juiste recept kun je de muziekbestanden die je gratis mag downloaden automatisch in je Dropbox laten opslaan zodra jij aangeeft dat je een track leuk vindt. Via de uitgebreide instellingen kun je desgewenst zelfs aangeven in de welke map en onder welke naam het bestand opgeslagen moet worden. Uiteraard is dit recept niet van toepassing op de nummers waarvoor je moet betalen.

Eén klik op het hartje tikken volstaat om de track op te slaan in je favoriete clouddienst.

0 Reactie(s) op: 12 onmisbare IFTTT-recepten om je leven te automatiseren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.