7 tips om alles uit widgets te halen in iOS 9

Door: richard-veenstra | 07 maart 2016 07:13

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Widgets zijn kleine apps die je kunt installeren in je berichtencentrum. Ze zijn handig om de weersvoorspelling te checken, de laatste voetbaluitslagen te weten te komen of om een overzicht van je instellingen in te zien. In dit artikel lees je hoe je ze installeert en welke widgets waardevol zijn.

Widgets ken je waarschijnlijk wel van je Mac of pc. Als je in Mac OS X in je Dock op het Dashboard klikt, krijg je toegang tot je verzameling widgets. Dit zijn in feite kleine apps die je snel en helder informatie kunnen geven. In Windows vind je deze kleine apps in het startscherm. Sinds iOS 8 kun je nu ook widgets op je iPhone installeren. Er zijn twee mogelijkheden om widgets te installeren: de eerste optie is om een speciale widgets-app te installeren van waaruit je widgets kunt selecteren. Lees ook: Met deze apps haal je alles uit je iPhone 6 en 6 Plus.

Een andere optie is om een app te installeren die ondersteuning biedt voor een widget. Je moet vervolgens handmatig de optie selecteren om widget-informatie te laten weergeven op je iPhone. Helaas kun je in de App Store niet zien of een app ondersteuning voor widgets biedt.

1 Widgets activeren

Om widgets van apps toe te staan in je berichtencentrum, veeg je van boven naar beneden op je iPhone om het berichtencentrum te openen. Tik bovenin op Vandaag en navigeer helemaal naar beneden. Tik op de knop Wijzig en je ziet welke apps die al op jouw iPhone staan, ondersteuning bieden voor een widget.

De app van de NOS kan zowel nieuws- als sportberichten weergeven als widget.

Wil je een widget aan je berichtencentrum toevoegen, tik dan op het groene plusje voor de naam van de app. Om een widget te verwijderen uit het berichtencentrum tik je logischerwijs op het rode minnetje.

Zoals je kunt zien, hebben sommige apps meerdere widgets. Zo kan de app van de NOS bijvoorbeeld nieuwsberichten als widget weergeven, maar het laatste sportnieuws kun je eveneens apart toevoegen. Als er een klein bolletje voor de widget staat, betekent dit dat de widget recent is geüpdatet. Om de volgorde van de widgets in je berichtencentrum te wijzigen, tik je op de drie streepjes en sleep je de widget naar de juiste plek. Sluit af door rechtsboven op Gereed te tikken. Apple heeft zelf ook een aantal widget-compatibele apps. Deze vind je bovenaan.

NOS

Score 4,5 sterren

Prijs Gratis

Omvang 18,4 MB

2 Beter weer

De standaard weer-app van de iPhone geeft weinig informatie in het berichtencentrum, installeer daarom de app Weather Underground. Je hebt de keuze uit twee widgets: WU Radar voor een buienradar en WU Weather voor een uitgebreide weersvoorspelling van de locatie waar je je bevindt. Tik in de app wel even op het tandwiel en kies bij Units de opties Celsius en Millimeters. Je kunt bovendien kiezen of je de windsnelheid in knopen, kilometers per uur of Beaufort wilt laten weergeven. Naast de temperatuur en de neerslagwaarschijnlijkheid zie je ook een gedetailleerd verloop van de dag.

Weather Underground

Score 4 sterren

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang 29,8 MB

De widget van iTranslate is enorm handig als je snel even een woord naar het Nederlands wilt vertalen.

3 Vertalen

Een vertaal-app leent zich bij uitstek als widget. De app iTranslate levert je een hele simpele maar handige widget. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, moet je in de app je doeltaal instellen door naar Instellingen / Vertalen naar (het) te gaan en voor Nederlands te kiezen.

Als je nu ergens op je iPhone een woord vindt dat je niet begrijpt, tik je erop en kies je voor Kopieer. Ga naar het berichtencentrum en tik onder iTranslate op Klembord vertalen, de widget analyseert zelf wat de brontaal is en geeft de Nederlandse vertaling weer.

iTranslate

Score 4,5 sterren

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang 26,7 MB

4 Snelkoppelingen maken

Met Launcher maak je snelkoppelingen voor acties die je vaak uitvoert, zoals het starten van een app, het sturen van een bericht naar een bepaald persoon of de route naar je huis. Installeer de app, tik op Laten we beginnen en kies voor Oké om de app toegang tot je contacten te geven. Rechtsboven bewerk je de lanceeracties, tik op Voeg nieuwe toe en kies wat voor soort actie je wilt toevoegen. Als je bij Google Maps / Routebeschrijving bijvoorbeeld je adres bij Dest Address ingeeft, kun je altijd snel naar huis navigeren. Geef ook even aan of Google Maps de berekening voor het OV, de auto of lopend moet doen.

Launcher met widget voor Berichtencentrum

Score 4 sterren

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 8,2 MB

0 Reactie(s) op: 7 tips om alles uit widgets te halen in iOS 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.