De 10 beste gadgets van CES 2016

Door: Elmar Rekers | 12 januari 2016 06:36

Blog

Deze week loopt Computer!Totaal rond op de CES beurs in Las Vegas. Grote en kleine fabrikanten tonen hier hun nieuwste paradepaardjes voor 2016. Wij scheiden het kaf van het koren, en vertellen je hier wat de beste gadgets zijn om dit jaar naar uit te kijken.

Healbe GoBe

Healbe heeft zijn nieuwe gezondheidstracker, de GoBe 1.2, gelanceerd. Een wearable die verder gaat dan fitnesstrackers als Fitbit en Polar. Wat maakt de GoBe zo super interessant? Nou, het horloge vereist geen enkele handmatige invoer van de drager! Niet alleen herkent het horloge precies welke activiteiten de gebruiker onderneemt (lopen, zwemmen, rennen, fietsen, enz), ook leest deze constant de hartslag, wordt er periodiek een bloeddrukmeting gedaan en kan de GoBe zelfs aan de hand van de bloedsamenstelling (die wordt gescand) aflezen wat voor soort voedsel er in het lichaam aanwezig is. Zodoende kan er zeer precies advies gegeven worden over bewegingsdoelen, gewenste voeding en slaapoptimalisatie.

Lancering: juni 2016

Prijs: $249,-

Triby

Triby is een kleine speaker die je in de keuken op bijvoorbeeld je koelkast kunt plakken. Tot dusver niets bijzonders natuurlijk. Als allen extra functies echter werken zoals ons werd gedemonstreerd, kan dit hippe blokje het leven in de keuken wel eens een stuk leuker (en makkelijker!) maken. De Triby kan onder meer muziek streamen (ook via Spotify) en je via stemassistent Alexa (die goeie van Amazon) helpen als je staat te koken. Ook tof: het display op de Triby laat je getekende boodschappen ontvangen en versturen, en ook is er een telefoonfunctie ingebouwd. Dé must have van 2016? We gaan het je vertellen als we de Triby hebben kunnen testen.

Lancering: beschikbaar

Prijs: $199,-

Netatmo Presence

Het Franse Netatmo heeft ons de laatste jaren regelmatig positief verrast met handige (en vooral slimme) appraten voor in ons huis. Van een slimme thermostaat tot een camera die gezinsleden herkent. Deze laatste tak heeft Netatmo nu uitgebreid met de Presence. Een camera voor buitenshuis die lijkt uit te blinken in het herkennen van objecten, mensen en zelfs dieren. Een beveiligingscamera die je dus een notificatie geeft als er iets in het gezichtsveld gebeurt, of op een bepaalde plek in beeld die jij als belangrijk hebt aangemerkt. Door Netatmo's eigen Smart Sight-technologie wordt niet alleen gezien of er een mens, dier of auto in beeld is, de camera ziet ook wie het is, wat voor dier en of het wel je eigen auto wel is die de oprit oprijdt.

Lancering: derde kwartaal 2016

Prijs: nnb

LG G6 OLED tv

Geen 3D. Geen gebogen scherm. En ook geen moeilijk uit te leggen smartfuncties. LG focust zich met zijn nieuwe tv line-up simpelweg op het bieden van de beste beeldkwaliteit, en wel met hun prachtige OLED-displays. Het beeld van de nieuwe G6-serie wist bijzonder veel indruk op ons te maken, waarbij vooral de diepe zwartwaarde en de levendige kleuren ongeëvenaard zijn. Daarbij is de tv ook een lust voor het ook: hij is slechts 2,57 millimeter dun (dat zijn 4 bankpasjes op elkaar) en is er een volwaardige soundbar in de stijlvolle voet verwerkt. Oke, we moeten de toestellen natuurlijk nog uitgebreid reviewen voor een definitief oordeel, en we zijn heel benieuwd naar de manier waarop de laatste versie van WebOS 3.0 wordt ingezet, maar de nieuwe LG G6-serie is verreweg de meest indrukwekkende televisie die we op de CES hebben gezien.

Lancering: eerste kwartaal 2016

Prijs: nnb

Nikon Keymission 360

Cameramaker Nikon heeft op de CES niet alleen nieuwe vlaggenschipcamera's D5 en D500 uit de doeken gedaan, ook stapt het bedrijf in de markt voor actioncams. En dat doen ze niet zomaar. Met de Keymission 360 lanceert het bedrijf namelijk de eerste actioncam met 360 graden beeld. De Keymission is zo groot als een GoPro, is volledig waterdicht, stootbestendig en filmt ook nog eens in 4K. De nieuwe Keymission 360-camera lijkt ons dan ook de natte droom voor iedereen die zijn sportieve leven goed (en in 360 graden) in beeld wil brengen. Nadeel is wel dat het nog volstrekt onduidelijk is wanneer Nikon met zijn sportieve alleskunner op de markt komt...

Lancering: nnb

Prijs: nnb

Samsung Family Hub-koelkast

Na de woonkamer, slaapkamer en het kantoor, verschijnen er ook steeds meer slimme apparaten in onze keuken. Samsung toonde tijdens de CES wel een hele bijzondere 'slimme' koelkast: de Family Hub. Deze koelkast maakt, iedere keer als de deur gesloten wordt, foto's van de inhoud. Zodoende kan je via de bijbehorende app altijd zien wat er in je koelkast staat, wat het boodschappen doen natuurlijk een stuk makkelijker maakt. Daarnaast zit er ook een groot display op de deur, die het mogelijk maakt om online boodschappen te bestellen.

Lancering: tweede helft 2016

Prijs: nnb

Lenovo ThinkPad 13

We hebben de ThinkPad al jaren hoog in het vaandel en we werden dan ook enorm enthousiast toen Lenovo een nieuwe versie van de notebook liet zien. Bijzonder aan de Thinkpad 13 is dat Lenovo twee versies uitbrengt voor verschillende besturingssystemen, namelijk Windows 10 en Chrome OS. Doordat Chrome OS een andere toetsenbordconfiguratie heeft dan Windows, zijn de twee niet uit te wisselen en kun je ze zelfs niet dualbooter. Dit mag echter de pret niet drukken, aangezien je nog steeds een degelijke laptop hebt met Windows 10, een i5-processor, maximaal 16 GB RAM en 512 GB aan opslagruimte. Voor de liefhebbers heeft de Thinkpad nog steeds dat rode puntje in het toetsenbord voor de Windows-versie.

Lancering: april 2016 (Windows 10) en juni (Chrome OS)

Prijs: $449,- (Windows 10) en $399,- (Chrome OS)

Volkswagen Budd-e Concept

Ok, het is slechts een conceptauto, maar de manier waarop Volkswagen hun fameuze jaren 70-busje (de T2) opnieuw leven heeft ingeblazen op CES is indrukwekkend. Uiteraard betreft het hier een volledig elektrische auto met een bereik van ruim 450 kilometer. En dankzij het nieuwe modulaire matrix platform is de Budd-e in slechts 30 minuten tijd opgeladen tot 80 procent! Of de stijlvolle Budd-e met zijn mooie beloftes ook voldoende is om de beschadigde reputatie van de fabrikant op te vijzelen? Dat valt nog te bezien...

Lancering: nnb

Prijs: nnb

HTC Vive Pre

De Vive Pre is de definitieve versie van HTC's virtual reality helm, welke eind februari in de voorverkoop zal gaan. De nieuwe helm ziet er aanzienlijk beter uit dat de versie die eerder dit jaar werd onthuld, waardoor deze ook een stuk beter op het hoofd zit en eenvoudiger te verstellen is. Daarnaast zit er een camera op de voorkant van de bril, zodat je met het apparaat op je hoofd nog gewoon om je heen kunt kijken. Groot vraagteken is vooralsnog de prijs van de Vive Pre. Gaat HTC namelijk ver onder de prijs van concurrent Oculus Rift (699 euro) zitten, dan zou dit wel eens dé VR headset van 2016 kunnen worden.

Lancering: voorverkoop start 29 februari

Prijs: nnb

Samsung Tab Pro S

Samsung liet ons een nieuwe tablet zien die door middel van een toetsenbord heel vlot kan worden omgetoverd tot laptop. We hebben het natuurlijk over de Tab Pro S; een verbeterde versie van de Galaxy Tab S. Het grote verschil is het besturingssysteem. De Tab Pro S wordt geleverd met Windows 10 (Home of Professional), waardoor het apparaat een waar productiviteitsmonster wordt.

Lancering: februari 2016

Prijs: v.a. €999,-

4 Reactie(s) op: De 10 beste gadgets van CES 2016

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 januari 2016 16:43 Anoniem
  tja we zijn dan ook allemaal stinkend rijk om met dit soort techies aan de gang de gang!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 januari 2016 18:28 Oscar
  Rijk hoef je niet direct te zijn, gewoon wat zuiniger leven. bijvoorbeeld in plaats van een lunch te bestellen in het bedrijfsrestaurant zelf je gesmeerde boterhand meenemen, de fiets nemen naar je werk in plaats van de bus of de auto. Stoppen met roken, een voornemen/belofte die vaak halverwege het nieuwe jaar niet meer wordt nagekomen. Gewoon geld uitsparen, Een weekendje niet stappen… dan hou je misschien wat over….voor je hobby…of andere leuke activiteiten of gadgets….of zoiets…..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 januari 2016 08:38 Anoniem
  Ben net het boek "de Cirkel" van Eggers aan het lezen: de moderne versie van Orwell's "1984" maar het begint er aardig op te lijken met al deze tools. Oh ja: ergens staat een letter "N"te veel in "Als allen extra functies"
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 januari 2016 10:20 Anoniem
  999 euro das niet misselijk. Mijn Dell 10" latitude tablet (zonder vast, maar met software toetsenbord) draait heel stabiel op W10. En die heb ik voor beduidend minder kunnen scoren, in de retail voor 150 euro (dik overjarig nieuw). Zat eerst 8.0 op, wilde niet naar 8.1 ivm met een licensie conflict, maar de reseller heeft het netjes opgelost, en W10 draait probleemloos er op.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.