De 5 beste speakers van 2015

Door: redactie-computertotaal | 17 december 2015 12:00

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Wil je je huiskamer van goede muziek voorzien? Dan is een (bluetooth-)speaker een goede optie. Ook dit jaar hebben we er weer veel voor je getest. Dit zijn de 5 beste speakers van 2015.

Denon HEOS 1

Getest op donderdag 13 augustus 2015

In mijn eerdere review van de Denon HEOS 5 merkte ik al op dat Denon goed gekeken heeft naar het assortiment van Sonos. Het lijkt mij in ieder geval overduidelijk dat de HEOS 1 Denons antwoord op Sonos' PLAY:1 is. Niet alleen de naamgeving is vrijwel hetzelfde, ook het rechtopstaande ontwerp komt overeen. Dat is niet voor niets: net als de PLAY:1 is de HEOS 1 een mono-luidspreker die is opgebouwd uit een woofer en tweeter die ieder door een eigen versterker worden aangestuurd. Lees ook: Denon HEOS 5 - Sterke concurrent voor Sonos

De Denon HEOS 1 heeft een kunststof behuizing die aan de voorkant is voorzien een metalen rooster. Op de bovenkant is de volumebediening geplaatst terwijl je op de achterkant de aansluitingen bestaande uit een netwerkaansluiting, usb-poort en lijningang vindt. De luidspreker heeft een afmeting van 18,9 x 12,9 x 12,8 centimeter en weegt 1,9 kilogram.

Je bedient de HEOS 1 (hier met optionele accu) met de prima app.

De HEOS 1 is Denons antwoord op Sonos' PLAY:1 en een erg interessante toevoeging aan Denons assortiment. De luidspreker klinkt prima en is een goede optie om in te stappen in streaming audio. Vergelijk je hem met zijn - in mijn ogen - directe concurrent Sonos PLAY:1, dan is hij qua geluidskwaliteit net zo goed. Wel is hij net iets duurder, al scheelt het niet zo heel veel meer sinds Sonos zijn prijs heeft verhoogd naar 229 euro. Denon biedt wat meer mogelijkheden: een geluidsingang, een usb-poort en de mogelijkheid tot een accu. Voor Spotify-gebruikers is de ondersteuning voor Spotify Direct de grootste meerwaarde. Je kunt de muziek bedienen vanuit de Spotify-app, iets dat bij Sonos niet kan.

Lees hier de volledige review van de Denon HEOS 1.

Libratone Loop

Getest op woensdag 4 februari 2015

De grote ronde Libratone Loop is op twee manieren in huis te plaatsen, namelijk staand of hangend aan de muur. Beide situaties zijn mogelijk, gezien er zowel een standaard als een 'wall mount' wordt meegeleverd. Dit maakt de Libratone Loop in de eerste instantie zeer flexibel. Het simpele, maar stijlvolle ontwerp past daarnaast bij vele interieurs.

De speaker is onder dat bijzondere hoesje uitgerust met twee bandluidsprekers, een 4-inch subwoofer en een passieve radiator, een extra luidspreker die niet door een versterker wordt aangestuurd. Dat zijn veel luidsprekers op zo'n klein apparaat! De Libratone moet daar wel mee om kunnen gaan. Bij heel wat draadloze speakers treedt er ruis of geluidsvervorming op als je het volume wat hoger zet. Dat lijkt geen probleem voor de Libratone Loop. De klanken komen heel helder uit de speaker en eventuele 'scherpe randjes' in muziek verdwijnen door het wollen hoesje. De bas had wel iets lager gemogen, maar dat is meer een persoonlijke voorkeur.

Het hoesje van wol doet de muziek goed, maar zal niet iedereen aanspreken.

Hoewel het instellen van de luidspreker niet helemaal probleemloos gaat en het hoesje van wol niet iedereen zal aanspreken, is de Libratone Loop een prima speaker. Muziek klinkt erg helder en door een uitgebreide app kun je zelfs nog wat aanpassingen doorvoeren. Je moet even diep in de portemonnee graven, maar uiteindelijk zal je veel plezier beleven aan de Libratone Loop.

De volledige review van de Libratone Loop vind je hier.

2 Reactie(s) op: De 5 beste speakers van 2015

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 december 2015 01:40 Anoniem
  Ik begrijp het niet. Overal wordt Sonos genoemd, maar niet mee genomen in deze vergelijking. Sonos lijkt de standaard te zijn. Welke moet ik nu kopen? Wat heb ik als lezer / consument nu aan dit artikel?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 december 2015 11:23 Jorispeterse
  Daar heb je een goed punt.

  Dit is een overzicht van speakers die we in 2015 getest hebben. Sonos is vrij recentelijk met een nieuwe speaker gekomen. We zijn hem nog aan het testen, dus je leest er binnenkort meer over!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.