De beste laptops en telefoons met Windows 10 op de CES

Door: lub-snoek | 09 januari 2016 18:30

Blog

Inmiddels is Windows 10 bijna een half jaar oud en kunnen we er vanuit gaan dat er goede laptops en andere apparaten worden gemaakt met Microsofts nieuwste paradepaardje. Computer!Totaal vloog naar Las Vegas om op de CES-beurs de beste nieuwe Windows 10-apparaten te bekijken.

De Samsung Tab Pro S

Samsung liet ons een nieuwe tablet zien die door middel van een toetsenbord heel vlot kan worden omgetoverd tot laptop. We hebben het natuurlijk over de Tab Pro S; een verbeterde versie van de Galaxy Tab S. Het grote verschil is het besturingssysteem. De Tab Pro S wordt geleverd met Windows 10 (Home of Professional), waardoor het apparaat een waar productiviteitsmonster wordt.

De Samsung Tab Pro is een directe Surface-concurrent.

Niet alleen is het scherm net zo helder als de Galaxy Tab, de Tab Pro S is ook nog dunner dan zijn voorganger. Wat wil je nog meer?

De Acer Liquid Jade Primo

Hoewel Acer voorheen wat steken liet vallen als het ging om het produceren van smartphones en Windows Mobile nou ook niet iets was om over naar huis te schrijven, is de combinatie Windows 10 met een smartphone geen gek idee.

De Acer Liquid Jade Primo is de eerste premium Windows smartphone die niet van Microsoft komt.

Met een full-hd-scherm van 5,5", een Soapdragon 808-processor (waardoor je er Continuum op kunt gebruiken), en een camera met maar liefst 21 megapixels is het een echt premium toestel. Tevens is het de eerste premium smartphone die niet van Microsoft zelf komt en geeft ons daarmee genoeg reden om zenuwachtig te worden.

De HP EliteBook Folio

Deze laptop is bij lange na niet de snelste uit het assortiment van HP, maar daar staat de fabrikant sowieso niet om bekend. Waar HP wel in uitblinkt is het design van haar producten en de EliteBook Folio is hierop geen uitzondering. Met een dikte van slechte 12,4mm en een zilveren-metalen behuizing is het een ware concurrent van de MacBook. Tel daar Windows 10 Pro bij op en je hebt een ware titanenstrijd.

De HP EliteBook Folio is niet de snelste, maar wellicht wel de meest draagbare laptop uit het assortiment van HP.

Niet alleen de behuizing is mooi, het scherm mag er ook zeker zijn. Een resolutie van 4K op een scherm van 12,5", waardoor de ppi maar liefst 352 is. De resolutie is ook eenvoudig terug te schroeven naar 1080p, waardoor de HP EliteBook Folio niet binnen de kortste keren met een lege accu zit.

De Lenovo ThinkPad 13

We hebben de ThinkPad al jaren hoog in het vaandel en we werden natuurlijk enorm enthousiast toen Lenovo een nieuwe versie van de notebook liet zien. Bijzonder aan de Thinkpad is dat Lenovo twee versies uitbrengt voor verschillende besturingssystemen, namelijk Windows 10 en Chrome OS. Doordat Chrome OS een andere toetsenbordconfiguratie heeft dan Windows, zijn de twee niet uit te wisselen en kun je ze zelfs niet dualbooter.

De Lenovo ThinkPad is een degelijke laptop met Windows 10.

Dit mag echter de pret niet drukken, aangezien je nog steeds een degelijke laptop hebt met Windows 10, een i5-processor, maximaal 16 GB RAM en 512 GB aan opslagruimte. Voor de liefhebbers heeft de Thinkpad nog steeds dat rode puntje in het toetsenbord voor de Windows-versie.

0 Reactie(s) op: De beste laptops en telefoons met Windows 10 op de CES

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.