Dit zijn de gaafste features van de Huawei P9

Door: jeffrey-noordermeer | 06 april 2016 17:51

Nieuws

Vandaag kondigde Huawei in Londen zijn nieuwe smartphones aan, de P9 en P9 Plus. Een lijn die zich in het rijtje van revolutionaire smartphones mag plaatsen. Zoals de nieuwe smartphones van andere merken heeft ook de Huawei zo zijn speciale features. Die willen wij jullie natuurlijk niet onthouden.

Huawei P9: De camera

De focus van Huawei ligt dit jaar volledig op de camera, iets wat we bij andere merken ook al zagen gebeuren. Huawei blijft niet achter en brengt een nieuwe technologie die ervoor zorgt dat foto's in slechtere lichtomstandigheden nog steeds professioneel en goed uit de verf komen. Het bijzondere aan de dubbele camera van Huawei is dat de ene camera een kleuren-camera is en de andere een zwart-wit-camera is. De lenzen in de camera's zijn van Leica, die er met bepaalde modi voor zorgen dat er makkelijk kan worden afgewisseld tussen filmen en fotograferen.

De Huawei is de eerste smartphone met zowel een kleuren als zwart-wit camera.

Ook kan de camera op verschillende manieren scherp stellen. Hiervoor gebruikt de camera: diepteberekening, laser en contrast. Hiermee kun je dus op allerlei verschillende objecten of personen scherp stellen, om zo nog professionelere foto's en videos te creeëren.

Huawei P9: Het beeldscherm en uiterlijk

De Huawei P9 komt met een 5,2 inch beeldscherm en kent een Full HD-resolutie. Huawei kiest niet voor de hogere resolutie die veel nieuwe smartphones hebben. Volgens Huawei zouden hoge resolutie beeldschermen geen toevoegde waarde hebben, hier ligt dan ook niet de focus. Volgens Huawei zou het verschil tussen Full HD en 2K-resoluties door het menselijk oog niet te onderscheiden zijn, wel zouden zulke schermen voor meer energieverbruik zorgen.

De speciale curve in het design zorgt voor betere grip.

De Huawei P9 is gemaakt van metaal en glas die als één stuk in elkaar overvloeien. Ook heeft Huawei een speciale grip-curve ontwikkelt die ervoor moet zorgen dat de telefoon een stuk makkelijker in de hand ligt. Daarnaast is de P9 erg dun, met 6,95 mm is hij bijna een millimeter dunner dan de Samsung Galaxy S7 en iets dunner dan de iPhone 6s. Ook zijn de randen om het scherm vrijwel onzichtbaar omdat deze splinterdun zijn afgewerkt.

De randen van de Huawei P9 zijn zo goed afgewerkt dat ze bijna niet te zien zijn.

Een andere mooie afwerking is de camera. Bij veel smartphones worden camera's met een klein afgerond heuveltje weggewerkt, maar bij de P9 is de camera volledig ingebouwd in het design van de telefoon. Hierdoor steekt de camera dus niet uit en is er geen verdikking zichtbaar.

Huawei P9: De batterij

De accu van de P9 heeft met 3.000 mAh een erg hoge capaciteit. Dit zorgt ervoor dat de telefoon nog langer meegaat. Een voordeel is het feit dat de P9 op Android 6.0 Marshmallow draait, in Android is er namelijk een speciale 'Doze'-functie die ervoor zorgt dat je telefoon nog minder energie verbruikt.

Met één volle batterij kun je 12 uur lang HD-video's bekijken, 8 uur lang internetten op 4G, 20 uur lang bellen of 56 uur lang muziek luisteren.

Huawei P9: Speciale features

De P9 komt ook met een biometrische beveiliging. De vingerafdruksensor is één van de betere op dit moment volgens. De sensor bevindt zich aan de achterzijde van het toestel, laat dit nou net op de plek zijn waar mening smartphone gebruiker zijn vinger altijd neerlegt ter ondersteuning.

De P9 is uitgerust met een vingerafdruksensor.

Ook komt de P9 met een dual-sim waardoor je dus meerdere sim-kaarten tegelijk kunt gaan gebruiken. Voor de zakelijke markt is dit natuurlijk erg interessant. De dual sim-variant komt wel alleen in Azië uit, Europa moet het doen met een enkel simslot.

Huawei P9: Prijs en beschikbaarheid

De P9 zal vanaf 16 april in de Nederlandse winkels verschijnen. De telefoon zal in twee varianten worden uitgebracht, de P9 en de P9 Plus, waarbij de P9 Plus iets betere specificaties heeft maar in grote lijnen hetzelfde is.

De P9 is aan te schaffen met 3GB ram en 32GB opslagruimte, of 4GB werkgeheugen en 64GB flashopslag. Hierbij zijn de prijzen respectievelijk 599 en 649 euro.

De P9 Plus is aan te schaffen met 4GB ram en 64 GB opslagcapaciteit voor de prijs van 749 euro.

4 Reactie(s) op: Dit zijn de gaafste features van de Huawei P9

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 april 2016 18:35 Anoniem
  Al bij al een mager beestje, vooral veel marketing gedoe zoals de concurrenten.
  Laten liggen, de grote schop voorwaarts in smartphone land blijft vooralsnog uit.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 april 2016 22:46 Error404html
  mijn volgende toestel wordt van Google.. ik ben wachten op updates spuug zat.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 april 2016 11:05 Anoniem
  Dan zal je er niet op vooruit gaan hoor, zij zijn de bron van je ellende.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 april 2016 01:44 Anoniem
  Lijkt wel of de wereld draait om een telefoon. Je zou je eens moeten voorstellen toen de telefoon met druktoetsen inkwam. Er stonden rijen bij de ptt voor de deur. De straten waren afgezet overal lagen mensen voor het ptt postkantoor te slapen. In elk cafee ging het over de druktoetstelefoon. Wat een bullshit rond een telefoon.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.