Google komt met eigen smartphone

Door: telegraaf-nl | 27 juni 2016 09:44

Nieuws

Google komt eind dit jaar met een eigen smartphone op de markt die onder de merknaam van de techreus verkocht gaat worden. Daarmee wil Google meer grip krijgen op de mobiele software. De smartphone moet gaan concurreren met de iPhone, meldt The Telegraph op basis van bronnen.

Google ontwikkelt nu het Android-besturingssysteem dat op vier van de vijf smartphones die wereldwijd worden verkocht draait. Ook ondersteunt het bedrijf verschillende telefoons die door partners als LG en Huawei onder de merknaam Nexus worden gemaakt. Maar in tegenstelling tot Apple laat Google de productie over aan externe partners, terwijl de techreus zich concentreert op het ontwikkelen van software die op de telefoons draait. Lees ook: 'Ook Huawei komt weer met Nexus-smartphone'.

Snellere updates en meer controle

Met het nieuwe toestel zou Google meer controle krijgen over het ontwerp, de productie en de software. Veel fabrikanten van Android-apparaten passen de software van Google nu verschillend toe. Daardoor is het moeilijk voor de techreus om consistentie te bieden. Eigenaren van smartphones moeten soms maanden wachten op updates.

Met een eigen smartphone kan Google meer controle uitoefenen op de software en de toekomst zeker stellen van diensten als de zoekmachine van de techreus en de Google Play app store die er op draaien.

Google-topman Sundar Pichai zei vorige maand overigens nog dat het bedrijf meer energie steekt in telefoons. Hij gaf daarbij aan dat Google door zou gaan met het ondersteunen van de Nexus-smartphones en dat het plan nog steeds is te werken met andere fabrikanten.

3 Reactie(s) op: Google komt met eigen smartphone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 juni 2016 13:02 Anoniem
  Kunnen ze je nog beter gaan volgen, dus wegblijven van deze zooi, en vooral hun mooie woordjes direct doorspoelen,
  There are EVIL.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 juni 2016 13:41 Kasander
  Gast, jij gebruikt dus ook geen Windows 10?!
  .
  Ik wil graag een phone die bij het begin leeg is en niet gevuld met niet verwijderbare onnodige apps voor een (voor mij) betaalbare prijs.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 juli 2016 12:03 Anoniem
  eet kaas
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.