Hoe voorkom je dat vreemden je een DM sturen op Twitter?

Door: Martin Gijzemijter | 24 juli 2015 08:07

How To

Twitter is een fijne manier van communiceren. Toch kleven er ook een paar nadelen aan het sociale netwerk. Bijvoorbeeld het feit dat iedereen je zomaar ineens berichten kan sturen! Hoe voorkom je deze DM-spam?

Het was lange tijd een gouden regel op Twitter: alleen mensen die je volgt, kunnen jou een persoonlijk bericht (direct message, DM) sturen. Enige tijd geleden heeft Twitter een verandering doorgevoerd in dat beleid. Nu kan iedereen die daar zin in heeft jou een bericht sturen. Lees ook: Mensen negeren op Twitter doe je zo.

Waarom Twitter die beslissing destijds heeft genomen is ons nog altijd een raadsel, want het werkt eigenlijk alleen maar spamberichten in de hand. Gelukkig kun je de situatie zelf weer eenvoudig herstellen naar hoe het ooit was.

Massa DM uitschakelen

Log in op je Twitter-pagina en klik rechtsboven op je profielafbeelding en vervolgens op Instellingen in het menu dat uitklapt. Klik vervolgens op het tabblad Beveiliging en privacy in het linkerdeelvenster en scrol helemaal naar beneden tot je de optie Privéberichten ziet.

Je kunt eenvoudig voorkomen dat zomaar iedereen je berichten kan sturen.

Daar verwijder je het vinkje bij Privéberichten ontvangen van iedereen. Je kunt nu uiteraard nog steeds privéberichten ontvangen, maar - net als vroeger - alleen van de mensen die je daadwerkelijk volgt. Dat maakt Twitter een stuk prettiger in het gebruik.

0 Reactie(s) op: Hoe voorkom je dat vreemden je een DM sturen op Twitter?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.