Nieuw op Disney+: beste films en series van mei

Door: Laura Kempenaar | 14 mei 2020 17:19

Nieuws

Mei is een ietwat rustige maand op Disney+. Er zijn natuurlijk doorlopende series, zoals Be Our Chef en Disney Family Sundays, maar sommigen lopen tot hun einde. Star Wars: The Clone Wars bijvoorbeeld. Wij genieten nog steeds volop van de doorlopende reeks One Day at Disney, maar er is ook nieuws wat eraan komt.Dit is er nieuw op Disney+ deze maand.

1 mei

How to Play Baseball - shortfilm

Bride of Boogedy - film

Prop Culture: Iconic Art of the Movies Seizoen 1 - serie

In Prop Culture volgen we verzamelaar Dan Lanigan die bij verschillende regisseurs en acteurs langsgaat om Disney-props met ze te bestuderen en te bespreken. In het eerste seizoen zien we onder andere bekende attributen uit Who Framed Roger Rabbit en Tron.

Car S.O.S. Seizoen 1 tot en met 8 - serie

Kirby Buckets Seizoen 1 tot en met 3 - serie

Marvels Runaways seizoen 2 - serie

Hoewel Marvels Runaways eigenlijk op de streamingdienst Hulu was te zien, wordt deze seizoen voor seizoen ook op Disney+ gezet. Nu dus het tweede seizoen, van de totaal 3 seizoenen die er van de reeks bestaan. Runaways draait om zes tieners die het moeten opnemen tegen hun ouders. Maar het zijn uiteraard geen normale mensen, want we hebben het hier over Marvel. Dat betekent superhelden en superschurken, met lekker veel actie en drama.

Primal Survivor Seizoen 1 tot en met 4 - serie

The Disney Family Singalong - film (2 mei)

4 mei - Star Wars Day

Twee extra releases op Star Wars-dag, namelijk de allerlaatste aflevering van The Clone Wars. Niet slechts van het seizoen, maar met ‘Victory and Death’ komt er nu echt een einde aan de populaire Star Wars-animatieserie.

Daarnaast komt er een kleine treat voor mensen die groot fan zijn van The Mandalorian, waarvan het tweede seizoen in het najaar wordt verwacht. Om op deze Star Wars-dag even stil te staan bij deze topserie, presenteert Disney zijn Disney Gallery: the Mandalorian. Hierin krijg je een kijkje achter de schermen van de Disney+ Original. Regisseur Jon Favreau wordt geïnterviewd en je komt vanalles te weten over deze serie die Disney+ op de kaart zette.

5 mei

Op 5 mei volgt bovendien de release van Star Wars: The Rise of Skywalker, waardoor alle Star Wars-films dan bij elkaar staan op Disney+. En als er een moment ideaal was om lekker binnen te blijven voor een Star Wars-marathon, dan is dit het wel.

15 mei

It's a Dog's Life with Bill Farmer seizoen 1 - serie

Hierin gaat Bill Farmer op bezoek bij allerlei honden die bijzondere hobbys en banen hebben. Denk aan filmhonden, reddingshonden en zelfs surfende honden. Leuk detail: Farmer is zelf al vele jaren de stem van Pluto (en Goofy).

21 mei

Coop & Cami Ask The World seizoen 1 - serie

22 mei

Marvel Rising: Operation Shuri - serie

Mech X-4 seizoen 1 en 2 - serie

Just Roll with It - serie

Just Roll with It is een typische Disney-serie. Het is grappig, live action en bedoeld voor het hele gezin. De serie speelt zich gewoon af zoals altijd, maar als er een geluid klinkt moet het live studio-publiek stemmen hoe het verhaal verder gaat. Een bijzondere serie waarin acteurs af en toe echt even uit hun personage stappen. Erg leuk bedacht, want het kijkt net weer even anders.

Marvel Future Avengers seizoen 2 - serie

26 mei

Bluey seizoen 1 - serie

Wild Yellowstone seizoen 1 - docuserie

29 mei

Maleficent 2 - film

Het is waarschijnlijk de meest indrukwekkende schurk van Disney, Maleficent. In haar eigen filmreeks wordt ze vertolkt door de evenzo indrukwekkende Angelina Jolie. In deze film staat de band van Maleficent en haar petekind Aurora centraal. Dat klinkt heel vredelievend, maar er gebeuren in Maleficent vrij heftige dingen. Het blijft natuurlijk de ultieme slechterik.

The Moon Spinners - film

Violetta seizoen 2 - serie

The Evermoor Chronicles seizoen 1 en 2 - serie

The Evermoor Chronicles, ook bekend als Evermoor, is een jeugdserie die op Disney Channel te zien was. Het gaat over een gezin dat verhuist van Amerika naar Groot-Brittannië. Eenmaal daar ontdekt de tiener van het gezin, Tara, een magisch wandkleed in het huis. Er zijn in totaal twee seizoenen gemaakt en die staan vanaf vandaag op Disney+.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Disney+: beste films en series van mei

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.