Weekoverzicht: Met IFA 2015, Windows 10 en Popcorn Time

Door: redactie-computertotaal | 06 september 2015 08:43

Nieuws

Afgelopen week stond Computertotaal.nl weer bol van de handige, leuke en slimme artikelen om je tech-leven leuker en vooral makkelijker te maken. Hier een greep uit al het lekkers dat voorbij kwam, met deze week IFA 2015, Windows 10 en Popcorn Time.

Dossier: IFA 2015

Gepubliceerd op: woensdag 2 september

Deze week ging IFA 2015 van start in Berlijn. IFA is de grootste beurs voor consumentenelektronica en bedrijven als Huawei, Samsung, Sony en Microsoft presenteren er hun nieuwe producten.

Dit jaar zagen we onder meer de eerste smartphone-pc die op Windows 10 draait van Acer, kondigde Samsung de Gear S2 smartwatch aan en presenteerde Huawei de Mate S smartphone. In ons dossier vind je alle IFA 2015-artikelen terug.

Dossier: IFA 2015

Dit is het nieuwe logo van Google

Gepubliceerd op: woensdag 2 september

Google heeft dinsdag zijn nieuwe logo gepresenteerd. Het nieuwe beeldmerk, nu in het sans-serif lettertype en iets zachtere kleuren, sluit beter aan bij dat van Google's nieuwe moederbedrijf Alphabet.

Naast het logo wordt ook de kleine g die zichtbaar is op de tabbladen in de browser aangepast. Dat wordt nu een hoofdletter G gestreept in de vier Google-kleuren.

Lees het complete artikel over het nieuwe logo van Google.

Zo leg je het beste thuisnetwerk aan

Gepubliceerd op: dinsdag 1 september

Een goed thuisnetwerk is meer dan wat draadjes in je router en vereist daarom een goed plan. Een verhuizing is daarom een perfect moment voor het aanleggen van een goed thuisnetwerk. Ook als je al een netwerk hebt, kun je misschien een hoop verbeteren.

Eigenlijk is er vrijwel niemand zonder thuisnetwerk. Alle providers leveren tegenwoordig doorgaans in één apparaat een modem en draadloze router met doorgaans vier netwerkaansluitingen. Dit voldoet voor heel simpel gebruik in situaties waarin je nauwelijks bedrade apparatuur hebt en vooral gebruik maakt van wifi. In de praktijk loop je al snel tegen de beperkingen aan en een volwaardig thuisnetwerk kun je het eigenlijk niet noemen.

Lees de complete how to 'Zo leg je het beste thuisnetwerk aan'.

Bevalt Windows 10 niet? Zo zet je een stap terug

Gepubliceerd op: donderdag 3 september

De een kan niet wachten om gratis over te stappen naar Windows 10, de ander heeft er nu al slapeloze nachten van. Hoe dan ook, als je gaat upgraden is een goede back-up cruciaal. Loopt er iets mis of vind je Windows 10 helemaal niets, dan kun je snel de oude situatie herstellen.

Om één stap terug te zetten zijn wel 12 stappen vereist. Na het maken van een goede back-up gebruik je ze als een extra station en kun je je pc herstellen naar een eerdere Windows-versie.

Lees de complete how to 'Bevalt Windows 10 niet? Zo zet je een stap terug'.

Van partities tot bestandssystemen - zo werkt een harde schijf

Gepubliceerd op: vrijdag 4 september

Als je een kraan opendraait, komt er water uit. Als je een bestand opslaat, schrijft Windows dat netjes op de schijf weg en haalt het even vlot weer op wanneer je het nodig hebt. Het lijkt vanzelfsprekendheid en als eindgebruiker hoeven we ons daar niet meteen het hoofd over te breken. Tot je een nieuwe schijf koopt die helemaal niet 'klaar' blijkt te zijn om gegevens te ontvangen of tot je een schijf aan een systeem koppelt waarvan je de gegevens niet kunt inlezen.

Op zo'n moment is het wel handig dat je enig inzicht hebt in hoe en waar je data op de schijf (optimaal zouden) terechtkomen. Bovendien kan het ook zonder deze voorvallen gewoon interessant zijn om te weten hoe het werkt.

Lees de complete how to 'Van partities tot bestandssystemen - zo werkt een harde schijf'.

Hollywood gaat achter gebruikers Popcorn Time aan

Gepubliceerd op: donderdag 3 september

De Amerikaanse filmstudio Millennium Films spant een rechtszaak aan tegen zestien gebruikers van Popcorn Time. Dit omdat deze mensen zouden hebben bijgedragen aan het verspreiden van een film via de illegale dienst. Met deze actie lijkt de studio het gebruik van Popcorn Time te willen ontmoedigen.

De gebruikers worden aangeklaagd vanwege het schenden van het auteursrecht. Aangezien het lastig is voor Hollywood om Popcorn Time zelf aan te pakken, lijken studio's hun focus nu te verplaatsen naar de gebruikers.

Lees het complete artikel 'Hollywood gaat achter gebruikers Popcorn Time aan'.

Top of flop: De reis van Windows 95 naar Windows 10

Gepubliceerd op: dinsdag 1 september

Met een beetje fantasie kun je zeggen dat de consumentenversies van Windows om en om top of flop zijn. Dat voorspelt veel goeds voor Windows 10, wij hebben de geschiedenis voor je op een rijtje gezet.

Afgaande op de trend, zou Windows 10 top moeten zijn. Net als Windows 7 een verbeterde variant van Windows Vista was, is Windows 10 eigenlijk een verbeterde variant van Windows 8. De voortekenen zijn gunstig, zelfs het startmenu is terug. Toch lijkt de balans tussen pc en tablet nog niet helemaal gevonden.

Lees de complete blog 'Top of flop: De reis van Windows 95 naar Windows 10'.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Met IFA 2015, Windows 10 en Popcorn Time

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.