'Apple werkt aan iPhone van 200 euro'

Door: wouter-hoeffnagel | 24 november 2012 11:07

Nieuws

Na de introductie van de iPad mini, het kleine broertje van de iPad, werkt Apple nu ook aan een goedkopere variant iPhone. Het apparaat moet vanaf 2014 in de winkels liggen met een prijskaartje van ongeveer 200 euro.

Dit meldt Gene Munster, een analist die zich richt op Apple, aan investeerders. In Nederland kan je door een abonnement af te sluiten bij een provider tegen een relatief lage prijs de iPhone 5 aanschaffen. Zo betaal je bijvoorbeeld 'slechts' 200 euro toestel, aangezien de provider de rest van de iPhone vergoedt. Dit bedrag krijgt de provider van je terug via de maandelijkse abonnementskosten.

India en China

Dit systeem werkt echter niet in India en China, waardoor de iPhone 5 in deze landen erg duur is. Door de hoge prijs is het marktaandeel van Apple in de landen relatief klein, terwijl beide landen Apple grote kansen bieden.

Gezien de enorme hoeveelheid inwoners kunnen India en China voor Apple een grote afzetmarkt worden. Apple wil zich volgens Munster daarom met de goedkopere iPhone vooral richten op klanten uit deze landen, zodat het bedrijf in deze landen zijn marktaandeel kan vergroten.

Voor 200 euro in de winkel

Het is overigens goed mogelijk dat de prijs van de kleinere iPhone uiteindelijk hoger uitvalt. Ook van de iPad mini werd verwacht dat het apparaat voor ongeveer 200 euro in de winkels zou komen te liggen om de tablet te laten concurreren met bijvoorbeeld de Nexus 7 van Google. Bij de lancering van de iPad mini werd echter duidelijk dat Apple 329 euro voor het instapmodel van de iPad mini vraagt, wat flink hoger is de prijs van concurrerende tablets.

0 Reactie(s) op: 'Apple werkt aan iPhone van 200 euro'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.