18 tips om eenvoudig en snel al je contacten te beheren

Door: richard-veenstra | 27 maart 2015 10:30

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

Als je overstapt naar een nieuwe smartphone of je als je je besturingssysteem bijwerkt, loop je vaak tegen het probleem aan dat je adresboek vol staat met dubbele contactpersonen of contacten waar je geen contact meer mee hebt. Hoe synchroniseer je contactpersonen tussen verschillende diensten?

01 Contacten opschonen op je smartphone

Zodra je een nieuwe smartphone koopt en je je adresboek opent, zie je dat er allerlei dubbele contacten instaan. In plaats van je adresboek handmatig door te gaan, installeer je beter een speciale app. Op je iPhone installeer je het makkelijkst de app Cleanup Duplicate Contacts, voor Android kun je de app Contacts Optimizer installeren. Beide apps zijn gratis en analyseren je adresboek op dubbele contacten. Met één druk op de knop voeg je contacten samen en is je adresboek weer een stuk opgeruimder. Lees ook: 9 tips voor een veilig gebruik van social media.

02 Contacten opschonen in Windows 8

In Windows kan hetzelfde probleem zich natuurlijk voordoen, maar hiervoor hoef je geen programma te installeren. Open het programma Personen en klik op een contactpersoon die je wilt samenvoegen. Klik ergens in het witte vlak met je rechtermuisknop en kies voor Koppelen. Het programma doet automatisch een voorstel, klik op de naam onder Suggesties en de profielen worden gekoppeld. Staat de juiste naam er niet bij, klik dan op Een contactpersoon kiezen, kies er één uit de lijst en klik op Toevoegen.

03 Contacten opschonen op je Mac

Het adresboek op de Mac is zelfs nog iets slimmer en kan automatisch al je contacten scannen op dubbele profielen. Open de app Contacten en kies voor Kaart / Zoek dubbele vermeldingen. Na het scannen vraagt het programma of je deze contacten wilt samenvoegen, klik op Voeg samen om dit te bevestigen. Wil je twee profielen samenvoegen die het programma niet bij de scan heeft gevonden, selecteer deze dan door de Cmd-toets ingedrukt te houden. Kies vervolgens voor Kaart / Koppel geselecteerde kaarten.

04 Synchronisatiedienst kiezen

Als je al je contactpersonen hebt uitgepluisd op één systeem is het tijd om een dienst te kiezen waarmee je je contactpersonen automatisch naar je andere apparaten synchroniseert. Synchroniseren houdt in dat als je op het ene apparaat een contact wijzigt, daarna het contact op het andere apparaat ook automatisch wordt veranderd. De beste opties zijn Outlook.com van Microsoft, iCloud van Apple en Gmail van Google. Welke voor jou het beste is, hangt af van de apparaten die je wilt synchroniseren, niet elke dienst is even makkelijk te integreren in elk besturingssysteem. Bedenk wel dat al deze diensten je data online in de cloud opslaan, voor de beveiliging van je gegevens ben je ben afhankelijk van de maatregelen van deze bedrijven.

2 Reactie(s) op: 18 tips om eenvoudig en snel al je contacten te beheren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 januari 2016 18:15 Anoniem
  hoi,
  tussen alle reclame door lees ik hoe je op de telefoon contacten kan beheren. met een mac kan je ook nog dubbele contacten wissen
  ik heb een smartphone, met heel veel dubbele contacten waarvan de gegevens niet gelijk zijn, de een heeft veel meer gegevens dan de andere.
  ik wil op de PC die contacten inzien, vergelijken en bdewerken.
  mijn oude GSM nokia kon dit heel eenvoudig via ene bluetooth verbinding, maar met die moderne telefoon is dat niet mogelijk of zo verstopt dat het met normale middelen niet is te vinden
  natuurlijk zit ik hier weer voor jan lul te typen, want ik heb vaak op deze manier gereageerd, maar nog nooit reactie ontvangen
  ook nu verwacht ik het niet, maar wat is de zin van deze reactie mogelijkheid? misschien kan iemand mij dat vertellen?
  drejansen.1@gmail.com maar als iemand weet hoe ik met een android toestel op de PC mijn contacten kan beheren zoals dat ooit met mijn oude GSM kan, zou ik dat heel fijn vinden.
  groeten, Dré
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 maart 2016 14:54 Anoniem
  Om te beginnen is deze site ouwe meuk. Van 2015. Jouw reactie heeft niet eens een complete datum (denk zelf 2016). Computer Totaal is nog uit de middeleeuwen, wat beheer van sites betrefr.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.