5 argumenten voor een iPhone 5 dictatuur

Door: tony-bradley | 28 juni 2011 16:06

Nieuws

Apple vond de mobiele telefoon opnieuw uit en bracht een revolutie op smartphonegebied teweeg met de introductie van de iPhone in 2007. Wel is het product in marktaandeel voorbijgestreefd door het schaamteloos kopiërende Android OS. De hoogste tijd dus om de lat een stukje hoger te leggen en de concurrentie te vernederen met de iPhone 5.

1. Beschikbaarheid via meerdere telecomproviders

De iPhone 5 zal het eerste nieuwe toestel van Apple zijn zonder een exclusiviteitsovereenkomst met T-Mobile (en AT&T in de VS). In de VS bleek de Verizon iPhone 4 een gigantisch succes, ondanks dat veel klanten wisten dat er later dit jaar een nieuwe iPhone aan ging komen. In Nederland zijn zowel Vodafone als KPN dit jaar begonnen met de verkoop van de iPhone en sinds kort biedt Apple de telefoons ook zonder abonnement aan via de eigen verkoopkanalen.

2. iOS 5

Apple heeft ons al wat details rond iOS 5 prijsgegeven. Het nieuwe OS bevrijdt de iPhone en iPad eindelijk van de pc/Mac doordat het mogelijk wordt draadloos te synchroniseren in plaats van via een USB-verbinding. De verbeteringen in de iOS mail applicatie, de toevoeging van iMessage, tabbed browsing in Safari en de functionaliteit die het Notification Center met zich meebrengt zullen aan de basis staat van het succes van de iPhone 5.

3. iCloud

Ongeveer tegelijk met iOS 5 en de iPhone 5 zal Apple iCloud lanceren. iCloud stelt gebruikers in staat om zonder veel pijn en moeite e-mail, bestanden, muziek, contacten, kalenders en andere content tussen de iPhone, iPad, Mac en Windows pc te synchroniseren.

4. De specificaties

De iPhone 5 gebruikt naar alle waarschijnlijkheid dezelfde dualcore A5 processor die Apple ook in de iPad 2 gebruikt. Deze processor is niet veel sneller dan rivaliserende chips uit andere smartphone, maar Apple weet altijd ook het allerlaatste greintje prestaties uit vergelijkbare of inferieure hardware te persen. Dat biedt hoop.

5. De camera

De smartphone vervangt een losse digitale camera voor veel consumenten. Het was al de nagel aan de doodskist van de Flip video camera. Maar een goede camera gaat verder dan alleen het aantal megapixels, wat precies de reden is dat veel smartphone camera's beroerde foto's maken. Doordat de iPhone 5 met een 8 megapixel met dual-LED flash uitgerust kan worden, durf ik te stellen dat de iPhone 5 de nieuwe standaard zet voor smartphone fotografie.

Zie ook:

5 onheilspellende iPhone 5 geruchten

iPhone 5 zet Samsung onder druk

5 iPhone 5 fabeltjes

Natuurlijk moet ik bij sommige punten afgaan op speculatie. We weten gewoonweg nog niet welke specificaties of camera de iPhone 5 zal hebben. Maar van wat we wel zeker weten, kunnen we zeggen dat de iPhone 5 de nieuwe alleenheerser binnen het smartphone-koninkrijk zal worden en de concurrentie het nakijken zal geven. We gaan 2007 weer helemaal opnieuw beleven.

0 Reactie(s) op: 5 argumenten voor een iPhone 5 dictatuur

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.