5 tips om apps en bestanden te delen met Family Sharing

Door: patrick-rijnders | 31 mei 2016 07:11

How To

Met Family Sharing, of Delen met gezin in het Nederlands, heeft Apple sinds iOS 8 een heel slimme optie aan haar besturingssysteem toegevoegd. Het is bijvoorbeeld een handige manier om je iTunes-account te delen met je familie - of continu in de gaten houden waar je kinderen mee bezig zijn.

Met Family Sharing is het een stuk makkelijker geworden om met je hele gezin nieuwe foto's en digitale aankopen te delen. Je kunt met tot wel zes mensen een account delen en dan elkaars apps spelen, e-books met elkaar delen, een gezamenlijke agenda bijhouden en bekijken wat iedereen de laatste tijd allemaal heeft gedaan. Lees ook: Bestanden delen tussen OS X-accounts.

Het is een leuke, maar vooral ook handige feature waar al volop gebruik van wordt gemaakt. Wil jij ook alles uit Family Sharing halen? Of gebruik je het misschien nog niet en wil je eerst overtuigd worden van het nut van deze optie? We zetten een vijftal handige tips voor je op een rijtje.

Tip 1: Telefoon kwijt? Find my iPhone helpt

Je kent de optie Find my iPhone waarschijnlijk wel. Het is ook mogelijk om binnen Family Sharing de iPhones van je hele gezin in de gaten te houden. Heeft je dochter haar iPhone weer eens bij een vriendin laten liggen, of ben je hem zelf vergeten bij een afspraak, dan weet je dankzij Find my iPhone meteen waar die is. Het enige dat je hiervoor hoeft de doen is bij Instellingen, onder iCloud, Find my iPhone in te schakelen.

Als je je iPhone weer eens kwijt bent kan nu je hele familie helpen zoeken.

Dit moet gedaan worden voor elke iPhone in je Family Sharing-account als je ze allemaal in de gaten wilt houden. Hierna log je gewoon in bij je iCloud-account, waarna je alle verschillende iPhones die aangesloten zijn op je scherm worden getoond. Niet alleen weet je nu altijd waar de iPhones van al je familieleden zijn, maar ook waar jouw familieleden zelf zijn. Als ze hun iPhone tenminste niet zijn vergeten...

Tip 2: Samen muziek kopen op iTunes

Samen winkelen met je familie kan nu ook digitaal. In Family Sharing is het namelijk mogelijk om alle leden van je familie groep toegang te geven tot jullie gezamenlijke iTunes-account. Iedereen kan dan ook meteen aankopen doen, wat dan van de account van de leider van jullie groep wordt afgetrokken. Het is dan ook mogelijk om naar de muziek te luisteren die door andere leden van je familie is gekocht. De vraag is natuurlijk wel of je dat ook wilt...

Laat je kinderen meegenieten van je perfecte muzikale smaak.

Handig: kinderen kunnen er niet zomaar op los gaan kopen, ze moeten namelijk eerst toestemming aan je vragen! Let er dan wel even op dat je dit bij de instellingen aangeeft! Doe je dit niet, dan kunnen je kinderen helemaal losgaan zonder dat jij dit in de gaten hebt.

Tip 3: Samen games kopen op iTunes

Als je kinderen hebt die wel van een spelletje houden, dan kunnen ze met jullie Family Sharing-account spelletjes kopen in de App Store. Dit is leuk en ook handig voor jou om in de gaten te houden waar je kids allemaal mee aan de slag gaan. Vind je dat ze wel genoeg verschillende Angry Birds-games op hun iPhone hebben staan? Dan kun je een aankoop van je kinderen blokkeren.

Als je de Family Sharing aan hebt gezet en al je familieleden hebt aangemeld hiervoor, dan hoef je verder niks meer te doen om zowel deze als de vorige tip te kunnen gebruiken. Zorg er alleen wel even voor dat er goede creditcardgegevens bij je instellingen staan. En dat je hier genoeg geld op hebt staan...

Overigens geldt deze optie niet voor alle apps. Om te zien of een app die je koopt wel deze optie aanbiedt moet je even bij de informatie van de app in de App Store kijken. Hier staat bij de informatie ook de optie Delen met familie. Als hier ja achter staat kan de hele familie de app gebruiken.

Tip 4: Meerdere iTunes-accounts aanmaken

Als je met Family Sharing al je familieleden de mogelijkheid wilt geven om mee te doen, dan moet je uiteraard een account voor ze aanmaken. Deze Apple ID kunnen ze dan eigenlijk alleen gebruiken in combinatie met dit Family Sharing-account. Zelf aankopen doen zonder dat jij hier je goedkeuring voor geeft is pas mogelijk als je kind de leeftijd heeft bereikt waarop hij of zij zelf een creditcard kan aanvragen, of tot het moment dat ze zelf iTunes cards gaat kopen.

Tip 5: Samen een kalender beheren.

Het is mogelijk om met Family Sharing een kalender aan te maken die door de hele familie bijgehouden en bekeken kan worden. Stel bijvoorbeeld dat er een familie uitje aan zit te komen, dan zet je dit gewoon in de kalender en dan wordt iedereen hiervan op de hoogte gehouden. Handig ook als je wilt dat niemand dit jaar je verjaardag vergeet.

0 Reactie(s) op: 5 tips om apps en bestanden te delen met Family Sharing

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.