7 idiote IT-voorspellingen

Door: kristian-van-tuil | 03 juni 2011 13:44

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

Visionairs en trendwatchers dienen met argusogen gevolgd te worden. Ze krijgen lang niet altijd gelijk.

Dagelijks doen allerlei vooraanstaande figuren in de IT-branche uitspraken over de toekomst. Veel voorspellingen worden werkelijkheid, maar dat geldt lang niet voor alles wat de glazen bol laat doorschemeren. De meest waanzinnige uitspraken over IT op een rijtje.

”Ik kan me geen reden bedenken waarom je thuis een computer zou willen hebben." Ken Olsen, oprichter van Digital Equipment Corporation (DEC) in 1977

Ken zat fout. Amper drie jaar later kwamen de eerste personal computers van fabrikanten Apple op de markt en legden ze het vuur aan schenen van de grote mainframe computers van IBM en (jawel) Digital Equipment Corporation. Dit inschattingsfoutje zou DEC in de jaren ’80 bakken geld kosten om de achterstand ongedaan te maken. Uiteindelijk bleek het ook achterliggende reden voor het vertrek van Olsen bij het bedrijf in 1992. DEC werd in 1998 door Compaq gekocht (dat op zijn beurt in 2002 door HP werd overgenomen).

Olsen, die afgelopen februari overleed, zei naderhand dat hij nooit heeft gesproken over de thuiscomputer, waarvan hij wel degelijk verwachten dat deze een succes zou worden. De voormalig CEO bedoelde in 1977 het gebruik van computers thuis welke ieder aspect van ons leven zouden domineren, zoals het regelen van de temperatuur, het aankopen van voedselwaren en het bereiden van maaltijden. Zover is het inderdaad nog niet gekomen, maar de pc of thuiscomputer is nog altijd een doorslaand succes.

0 Reactie(s) op: 7 idiote IT-voorspellingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.