9 betere smartphones dan de iPhone 4S

Door: redactie-computertotaal | 11 oktober 2011 14:05

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9

De iPhone 4S is lang niet slecht, maar ook niet goed genoeg om definitief de vloer aan te vegen met de concurerentie.

Je zou bijna kunnen denken dat Steve Jobs het zelf zo geregisseerd heeft: Apple ontkwam er niet aan een iPhone-aankondiging te doen, maar toen die kwam, vorige week dinsdag, viel het eigenlijk vies tegen. De iPhone 5, waar iedereen op had gehoopt, bleek niet meer dan een gepimpte iPhone 4 te zijn. Maar dat zijn we allemaal al lang weer vergeten, want de dag erop overleed de vader van de iPhone. Er zijn erg weinig mensen wiens overlijden zo'n langdurige en diepgevoelde impact op de hele wereld zal hebben.

Het is dus bepaald niet business-as-usual bij Apple. Wat het gevolg zal zijn voor de onderneming staat nog te bezien, maar de kans lijkt groot dat Jobs en zijn team al lang geleden een hele strategie hebben uitgestippeld. Met de iPhone zal het gerust wel goed komen. Maar dat neemt niet weg dat de iPhone 4S niet de revolutie is geworden die verwacht was. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Apple binnen enkele maanden alsnog een iPhone 5 zal lanceren (ervan uitgaande dat Apple het jaarritme van iPhone-aankondigingen blijft aanhouden) - en dat betekent dat de iPhone plots een veel eenvoudiger slachtoffer lijkt voor een hele bende serieuze concurrenten die nu allemaal dolgraag eindelijk eens dat predikaat 'iPhone killer' zouden binnenhalen. We stellen negen kandidaten aan je voor:

Samsung Galaxy S II (Android 2.3.4 Gingerbread)

De Samsung Galaxy S II is een typische Android mediaphone met een 8-megapixel camera en een LED-lamp die samen full HD video kunnen schieten. Maar de belangrijkste reden om naar dit toestel te kijken is het prachtige 4,3inch (11cm) Super Amoled Plus scherm (800x480 pixels), dat niet alleen zuiniger is dan een 'gewoon' Super Amoled-scherm, maar dat ook buiten in het volle zonlicht goed zichtbaar blijft. En er zit een dualcore 1,2GHz processor in.

Wat heeft hij dat de iPhone 4S niet heeft? Google Android 2.3.4 'Gingerbread'; bewegingsgestuurd navigeren (kantelen voor zoom, omdraaien voor stilte et cetera); het Super Amoled Plus scherm; een net even snellere processor; de Samsung TouchWhiz UI en meer.

0 Reactie(s) op: 9 betere smartphones dan de iPhone 4S

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.