Aan de slag met Wunderlist op de iPad

Door: evi-maquoi | 12 november 2014 08:00

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Taken toevoegen

Om een taak aan een bepaald lijstje toe te voegen, kies je eerst een lijst en daarna tik je op Een taak toevoegen. Typ een korte beschrijving van de taak en voltooi de actie met de Enter- of Klaar-knop. Heb je je in de lijst vergist? Door je vinger lang op een bepaalde taak te houden, kun je de deze kopiëren of verwijderen. Op vergelijkbare manier kun je ook aan je andere lijstjes taken toevoegen. Zodra je meerdere taken invoert, zul je merken dat deze chronologisch onder elkaar verschijnen. Belangrijke taken kun je helemaal bovenaan plaatsen door rechts op het sterretje te tikken.

Taken met een sterretje verschijnen daarnaast ook nog in de postbus Belangrijk. Op die manier krijg je in één oogopslag de belangrijkste taken uit verschillende lijstjes te zien. Heb je een taak voltooid? Met één tik in het vierkantje naast de taakomschrijving vink je een taak af. Handig is ook dat het aantal voltooide taken zichtbaar blijft. Het cijfer naast elke lijstnaam toont het aantal openstaande taken.

Met het sterretje haal je belangrijke taken naar boven.

Extra notities toevoegen

Voor de meeste gewone taken heb je voldoende aan een korte omschrijving. 'Garage bellen' heeft bijvoorbeeld niet veel extra uitleg nodig. Tenzij je natuurlijk ook het telefoonnummer van de garage in Wunderlist wilt bewaren. Tik één keer op een bepaalde taak om extra details te kunnen invoeren. Bij Notities zou je heel eenvoudig het telefoonnummer kunnen plakken. Je kunt eventueel ook een foto toevoegen. Hiervoor tik je op Bestand toevoegen. Vervolgens kies je een bestaande foto of open je de camerafunctie om een nieuw beeld te maken.

Extra informatie toevoegen kan via Notities.

Deadlines en reminders

Een andere sterke troef van Wunderlist is dat je bij elke taak een vervaldatum of herinnering kunt instellen. Tik op een aangemaakte taak om het venster met details op te roepen. Kies daarna voor Geef vervaldatum in en scrol onderaan in beeld naar de gewenste datum. Bevestig je keuze met Klaar. Wunderlist toont de datum nu in het klein onder je taak zodat deze altijd zichtbaar is. Via de Nooit Herhalen-knop kun je kiezen om een taak om de zoveel dagen, weken, maanden of jaren terug te laten keren. Op vergelijkbare manier kun je ook een herinnering instellen. Hiervoor tik je op een taak en kies je daarna Herinner mij.

Onderaan kies je een bepaalde dag en bepaald tijdstip. Bevestig je keuze opnieuw met Klaar. Wunderlist zal je op het ingestelde tijdstip een push-bericht sturen. Zorg er wel voor dat je de app toestemming geeft om dit te mogen doen. Om dit te controleren, tik je in de linkerkolom onderaan op het Tandwiel-icoontje. Kies vervolgens voor Berichten en zorg dat Push ingeschakeld is. Standaard krijg je voor taken met een herinnering ook een e-mail. Wil je dat liever niet? Dan kun je dat hier uitschakelen.

Zorg dat Push zeker ingeschakeld staat.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met Wunderlist op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.