Aan de slag met Wunderlist op de iPad

Door: evi-maquoi | 12 november 2014 08:00

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Subtaken

Indelen, daar draait het bij Wunderlist in principe allemaal om. Je kunt niet enkel verschillende lijstjes aanmaken, je kunt een bepaalde taak ook onderverdelen in subtaken. Stel, je wilt een kleine verbouwing laten uitvoeren. Je kunt dan een lijst met de naam 'Renovatie' maken en vervolgens allerlei taken toevoegen. De taak 'Prijzen aanvragen' kun je dan nog eens opsplitsen in verschillende subtaken. Hier zou je bijvoorbeeld de namen van meerdere renovatiespecialisten kunnen noteren met de taak om ze te bellen en een afspraak te maken.

Met subtaken kun je kleine nuances maken.

Delen

Nog een andere handigheid van Wunderlist is dat je alle lijstjes kunt delen met anderen. Dat kan op twee manieren: je kunt het lijstje delen met andere Wunderlist-gebruikers of je kunt de takenlijst gewoon via e-mail sturen. Weet je zeker dat die ene vriend of collega Wunderlist gebruikt (of bereid is om een account aan te maken), dan tik je onderaan op het Contact-icoontje (de knop met het plusje en het mannetje). Je kunt in je contacten grasduinen naar de gebruiker of zijn/haar e-mailadres invoeren. Daarnaast is het ook mogelijk om de lijst integraal naar iemand te sturen via e-mail. Hiervoor tik je midden onderaan op het Envelop-icoontje. Nadat je het e-mailadres van de ontvanger ingevoerd hebt, kun je de lijst rechtstreeks vanuit Wunderlist mailen met de Stuur-knop. De ontvanger krijgt een duidelijk overzicht van de lijst met alle voltooide, niet-voltooide en subtaken.

Een lijstje per e-mail sturen kan ook.

Instellingen

Elke goede app kun je eenvoudig naar je hand zetten. Bij Wunderlist is dat niet anders. Tik in de linkerkolom op het Tandwiel-icoontje om de instellingen te openen. Via Algemeen / Achtergrond kun je heel eenvoudig een ander achtergrondplaatje instellen. Met een gratis account krijg je een vijftiental achtergronden ter beschikking. Experimenteer gerust, je krijgt telkens een mooie voorvertoning. Verder kun je via Instellingen / Nieuwe taken toevoegen ook nog instellen of deze onderaan of bovenaan toegevoegd moeten worden. Via Instellingen / App Badge kun je nog aangeven waarvoor het cijfertje bovenop het Wunderlist-icoon staat. Je hebt onder andere de keuze uit Meldingen, Unread Conversations en Vervallen/achterstallige taken. Om het instellingenvenster te verlaten, tik je rechts bovenaan op Klaar.

Via Instellingen kun je de achtergrond wijzigen.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met Wunderlist op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.